Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΙΑΜΗ «Ένα αγόρι… Ένας ψαράς… Δυο όνειρα» (με εικονογράφηση του Ανδρέα Κούρτη), την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 6.30 μ.μ. το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης [Έλλης 8, Βέροια].

Συντονισμός – Εισήγηση : Κατερίνα Γρηγοριάδου

Φιλόλογος – Υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Θα μιλήσουν οι:

• κ. Ελισάβετ Τάρη,

Συγγραφέας – Σχολική σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας

• κ.Ειρήνη Αναγνώστου – Κελεπούρη, Ph.D

Σχολική Ψυχολόγος στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ημαθίας

Αφήγηση: Αρετή Πουλατσίδου, Εμψυχώτρια θεάτρου

Φλογέρα: Θοδωρής Βλάχος

 Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα – έκπληξη!

Η συγγραφέας στο τέλος της παρουσίασης θα υπογράψει τα βιβλία της.

Η Σοφία Τσιάμη γεννήθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας και σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ως καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών.

Η δημιουργία οικογένειας και η γέννηση των δύο παιδιών της την οδήγησε στην ενασχόληση με το παιδικό βιβλίο και τη μαγεία των παραμυθιών. Παρακολούθησε σεμινάρια γραφής και αφήγησης και αναζήτησε μέσα από τη φιλαναγνωσία της κλασικούς και νέους δρόμους παιδαγωγικούς για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και την ιστορία.

Διαβάζει και γράφει διαρκώς ιστορίες για παιδιά και μεγάλους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα παραμύθι για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, που αναμετριόμαστε με τα όνειρά μας… Γιατί, όταν λυτρωθούμε από την θλίψη, κάπου απέναντί μας, στον ορίζοντα της θάλασσάς μας, της ζωής και της καρδιάς μας, θα μας περιμένει ολοζώντανη πια η ασίγαστη επιθυμία μας.