Του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη, Υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας

Η ποιότητα ζωής στη Βέροια και την Ημαθία επιδεινώνεται και δη, κατά τα τελευταία έτη, ραγδαία. Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται η παγκόσμια κρίση, η κακοτυχία ή οι άγνωστες βουλές της μοίρας. Αντίθετα υπόλογα στην κοινωνία είναι συγκεκριμένα πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν δημόσια εξουσία και δη επί πολλά και συναπτά έτη. Εσφαλμένες αποφάσεις, μετριότατες λογικές, έλλειψη σχεδίου, οράματος και σοβαρού προγραμματισμού, αδράνεια και αστοχίες, δυστυχώς σε πλείστες όσες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής στην τοπική αυτοδιοίκηση, οδήγησαν την αγαπημένη μας Βέροια σε καταστάσεις και συνθήκες που δεν της αξίζουν.

Οι ίδιοι, που ευθύνονται ατομικώς και ολοσχερώς για τη σημερινή αρνητική κατάσταση, ξαναεμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο και θα ξαναζητήσουν- για πολλοστή φορά- τι θράσος- την ψήφο μας. Μάλιστα ως σύγχρονοι πολιτικοί χαμαιλέοντες εμφανίζονται δήθεν ως «άλλοι, αλλαγμένοι και διαφορετικοί». Απευθύνονται στην κοινωνία αυτοπροσώπως ή δια «πληρεξουσίου- αχυρανθρώπου»-, προφανώς, θεωρώντας ότι οι πολίτες δεν έχουν μνήμη, αντίληψη και κρίση ή ότι είναι καταναλωτές «κουτόχορτου». Υπόσχονται τα πάντα, ακολουθώντας την αθλιότατη τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων, του ταξίματος ακόμα και των εκβιασμών, γιατί δήθεν τώρα, παρά τα όσα κακά έγιναν επί τόσα έτη, «ήρθε η ώρα» να «λύσουν» το θέμα του καθενός μας . Ντροπή.

Τα ξεχασμένα καθημερινά ζητήματα της κοινωνίας, τα οποία ήδη εδώ και έτη τα έχουν εγγεγραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αγνοούνται από τη διοίκηση παντελώς, ενώ ουσιαστικά δημόσια κτίρια της Βέροιας έχουν μετατραπεί σε κέντρα προεκλογικής εκστρατείας συγκεκριμένων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, για τα έξοδα των οποίων, ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, εκτυπώσεις κ.λπ. πληρώνει ο έλληνας πολίτης. Στις λογικές αυτές πρέπει τώρα οι πολίτες της Βέροιας να αντιδράσουμε. Να στηρίξουμε με την ψήφο μας το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», όπου για τα καθημερινά  ζητήματα δεσμευόμαστε να θεσπίσουμε πολυάριθμα αλλά ολιγομελή «Συνεργεία Άμεσης Επέμβασης», στα πρότυπα χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, τα οποία θα ανταποκρίνονται εντός τριών (3) το αργότερο ημερών, στις κλήσεις των πολιτών, για κλείσιμο λακκουβών, βάψιμο διαβάσεων, αποκατάσταση σπασμένων πλακιδίων και φθαρμένων πεζοδρομίων, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, περισυλλογή μεγάλων αντικειμένων, διάνοιξη φρεατίων, καθαρισμό αγριόχορτων κ.λπ. Είναι δέσμευση, υλοποιήσιμη και άμεσα εφαρμοστέα, για την οποία χρειάζεται μεθοδικός προγραμματισμός, έλεγχος και ειλικρινής πολιτική βούληση.