Οι παιδικές φωνές των μαθητών της Α΄ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας πλημμύρισαν τη Δευτέρα 10/02/2014 το Δημαρχείο. Οι μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους, Ποτουρίδου Γεωργία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και στις αίθουσες συνεδριάσεων και εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νικόλαο Μαυροκεφαλίδη για την ιστορία του κτιρίου από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν να διδαχθεί με βιωματικό τρόπο η σχετική με την τοπική αυτοδιοίκηση ενότητα του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και τα παιδιά να γνωρίσουν και να βιώσουν το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα λειτουργίας και εφαρμογής των φορέων και αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στην εντυπωσιακή αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι μικροί μαθητές υποκρίθηκαν για λίγο τους «Δημοτικούς Σύμβουλους» και «συνεδρίασαν» “καταλαμβάνοντας “τα έδρανά τους. Με πολλή ωριμότητα, υπέβαλλαν διάφορες ερωτήσεις αναφορικά με τη λειτουργία του Δήμου και τη λήψη αποφάσεων σχετικών με την καθημερινότητά μας, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και τις προτάσεις τους και απάντησε με προθυμία, χαμόγελο και με ιδιαίτερα εύληπτο τρόπο στις ερωτήσεις τους, αξιοποιώντας την μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία του, αφού επί πολλά χρόνια ασκούσε με επιτυχία το λειτούργημα του Εκπαιδευτικού.

Η επίσκεψη των παιδιών χαρακτηρίστηκε ως ένα «ευχάριστο και διαφωτιστικό διάλειμμα από την καθημερινότητα». Ευχαριστούμε το Δήμο Βέροιας και ιδιαιτέρως τον κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, o οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να ξεναγήσει τους μικρούς μαθητές μας στους χώρους του Δημαρχείου και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν με μοναδικό τρόπο τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.