Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης – WRO HELLAS (http://wrohellas.gr/), με αφορμή τον 6ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εκπαίδευση, Πανελλήνιος Διαγωνισμός και Ολυμπιάδα Ρομποτικής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (στην οδό Έλλης 8)

Απευθύνεται σε καθηγητές Πληροφορικής του Νομού Ημαθίας αλλά και σε μαθητές που θα ήθελαν να γνωρίσουν την εκπαιδευτική ρομποτική και θα ήθελαν συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής δημιουργώντας ομάδες στο σχολείο τους.

Πρόγραμμα

17:30 Έναρξη & Χαιρετισμοί

17:45 Εκπαιδευτική Ρομποτική: Διαστάσεις και Εμπειρίες Φαχαντίδης Νίκος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της WRO HELLAS

18:20 6ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σομαλακίδης Γιάννης, Πρόεδρος της WRO HELLAS

18:50 Παρουσίαση Πακέτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γιώργος Μπίκας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας Δ.Κ.Κ.Β.

19:20 Λήξη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας από το 2008 έχει ενσωματώσει στα εκπαιδευτικά της προγράμματα την εκπαιδευτική ρομποτική, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να τη γνωρίσουν μέσα από εργαστήρια για διάφορες ηλικίες.

Φέτος έχει γίνει επίσημος συνεργάτης του WRO HELLAS και αποτελεί τον ενημερωτικό κόμβο του Νομού Ημαθίας για μαθητές & εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Επιπλέον, από το 2013 η Βιβλιοθήκη δανείζει εκπαιδευτικά πακέτα και πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε εκπαιδευτικούς με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν τα οφέλη της και να πειραματιστούν. Για τον ίδιο σκοπό έχει δημιουργήσει και μια σχετική διαδικτυακή κοινότητα στη διεύθυνση (http://robotics.libver.gr)

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
Γιώργος Μπίκας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ( geobikas@libver.gr )
Τηλ. 2331024494.