Το 2014 είναι μια σημαντική χρονιά για το Sochi και τη Ρωσία, όχι μόνο λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις μέρες, αλλά και γιατί η ρωσική πόλη θα φιλοξενήσει τα μονοθέσια της Formula 1 σε 8 μήνες, στις 10-12 Οκτωβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένο το Grand Prix, ελπίζοντας να καταφέρουν να εντυπωσιάσουν όσους επισκεφθούν την πίστα, αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών.

Οι Ρώσοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον χρόνο να είναι μεγάλος τους αντίπαλος. Αυτό, ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί στη Formula 1, μιας και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, όπως λέει και ο Oleg Zabara, που είναι ένας από τους υπεύθυνους για το Grand Prix.

Ο Zabara αποκαλύπτει ότι η πίστα είναι σχεδόν έτοιμη, καθώς έχει ολοκληρωθεί κατά 91%, ενώ λέει πως σε μια τέτοια πίστα δε θα τρέχουν μόνο τα μονοθέσια της Formula 1.

Η κατασκευή τού Autodromo στο Sochi συνεχίζεται. Όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η αγωνιστική πίστα είναι κατά 91% έτοιμη. Όλα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, και δεν υπάρχουν προβλήματα στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περιμένουμε να πουλήσουμε 55.000 εισιτήρια, ενώ χουμε ήδη προ-παραγγελίες. Το Ρωσικό Grand Prix είναι ένα τεράστιο γεγονός κι ένας καταλύτης για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Ρωσία και το Sochi.

Ακόμα και τον χειμώνα, οι επισκέπτες της πίστας θα μπορούν ν’ απολαύσουν την ταχύτητα στην πίστα, να έχουν μαθήματα στην πίστα για να γίνονται καλύτεροι οδηγοί, αλλά και ν’ αποδείξουν πόσο καλοί απέναντι σε άλλους οδηγούς.

Οι 8 μήνες που έχουν μπροστά τους οι Ρώσοι είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικότερα τώρα που βρίσκονται στο τέλος των εργασιών, με τα pits και το ιατρικό κέντρο να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η κεντρική κερκίδα βρίσκεται στα τελευταία στάδια της κατασκευής της.

Πηγή: autoblog.gr