Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του 74ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Επτά (7) μαθητές από την Ημαθία πέτυχαν στον διαγωνισμό και μπορούν να πάρουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, την 31η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που  θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

Το παράρτημα Ημαθίας συγχαίρει τους μαθητές που πέτυχαν και τους εύχεται καλή επιτυχία και διάκριση στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Τα τελευταία χρόνια η Ημαθία έχει σταθερή παρουσία και στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

Οι φετινοί επιτυχόντες προέρχονται από 4 διαφορετικές τάξεις (2 τάξεις του Γυμνασίου και 2 τάξεις του Λυκείου), γεγονός που δείχνει τη συνέχεια των επιτυχιών στο χρόνο. Επιπλέον το γεγονός ότι τέσσερεις (4) από τους επιτυχόντες έχουν συμμετάσχει και άλλη φορά στον διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», αυξάνει τις προσδοκίες και την ελπίδα για μια νέα διάκριση της Ημαθίας σε εθνικό επίπεδο.

       Οι μαθητές που πέτυχαν είναι:

Α.Α.

ΤΑΞΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ

1

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

2

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

3

Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ 3ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

4

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΙΑΣΩΝ 1ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

5

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 3ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

6

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 4ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ

7

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

2ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ