Το χαμόγελο της συμμετοχής σε έναν ξεχωριστό αγώνα, αλλά και τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς, θα κερδίσουν όσοι συμμετάσχουν στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα προς όφελος 15 και πλέον κοινωφελών ιδρυμάτων-οργανώσεων, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στέλνει το μήνυμα της έμπρακτης στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας ποσό 5 ευρώ για κάθε δρομέα που θα δηλωθεί να συμμετάσχει με τις ομάδες των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων (κόστος βασικού πακέτου συμμετοχής: 15 ευρώ στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., 30 ευρώ στο Μαραθώνιο), μέχρι τη λήξη των εγγραφών στις 19 Μαρτίου.

 

Ήδη το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» περιλαμβάνει 15 συνεργαζόμενους φορείς, με τον αριθμό αυτό να έχει προοπτική να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού οι διοργανωτές είναι πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε κοινωφελή οργάνωση που θα θελήσει να «τρέξει» με τη δική της ομάδα.

 

Οι φορείς κοινωνικής ευθύνης που ήδη δημιουργούν ομάδες δρομέων (running teams) ενόψει της διοργάνωσης της 6ης Απριλίου, είναι οι εξής:

 

-H ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)

-Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

-Η «Λάμψη» (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδος)

-Ο «Δεσμός»

-Η «Α21 Campaign»

-Το «Κέντρο Ελπίδας – Hope Spot»

-Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης

-Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ»

-Η «Praksis» (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας)

-Το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»

-Το Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας»

-Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας

-Το «Άσυλο του Παιδιού»

-Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη»

-Το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ δεν αποτελεί απλώς ένα αθλητικό γεγονός υψηλού αλλά και μαζικού αθλητισμού. Αποτελεί μία διοργάνωση που έχει πολλαπλό χαρακτήρα, μεταξύ άλλων και κοινωνικό. Η κοινωνική ευθύνη στις μέρες μας είναι πρωτεύων στόχος και αυτό προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που μας υποστηρίζουν. Επιθυμία μας είναι να δώσουμε χαρά στον κόσμο και παράλληλα να στηρίξουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που ειδικά τώρα χρειάζονται τη βοήθεια όλων, περισσότερο από ποτέ».

Ο κ. Χριστόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι ο αγώνας απευθύνεται σε όλους μας, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης ή ηλικίας: «Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε! Άλλωστε και ο τίτλος των αποστάσεων 5.000 μ. και 10.000 μ., που έχουν ονομαστεί Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, μας παροτρύνει να συμμετάσχουμε. Αν δεν μπορούμε να τρέξουμε την απόσταση, μπορούμε σίγουρα να τη βαδίσουμε!»

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 19 Μαρτίου, μέσω των υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, αλλά και απευθείας μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης www.atgm.gr, στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Δευ-Παρ: 10:00-14:00 & 17:30-20:30, Σαβ: 11:00-13:00, τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

 

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 € (20 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 € (10 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

Ειδικά στους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο θα προσφερθούν επιπλέον: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα), παροχή ισοτονικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης.

 

Με μια επιπλέον χρέωση 20 €, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν προαιρετικά το πλήρες πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, καθώς και ένα μοναδικό σετ εξοπλισμού (αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, ξεχωριστό αναμνηστικό μπλουζάκι).

 

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».