Με ιδιαίτερα επιτυχή παρουσία συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA  που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ- Helexpo  στη Θεσσαλονίκη.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά, για μία ακόμη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση AGROTICA, με στόχο την αποτελεσματική προβολή του πλούτου και της υψηλής ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων και την εποικοδομητική συνεργασία με τον αγροτικό και τον  επιχειρηματικό κόσμο. Συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την εξωστρέφεια της αγροτοδιατροφικής παραγωγής της περιοχής μας και να καλλιεργούμε το έδαφος για συνέργειες και πρωτοβουλίες που δίνουν αναπτυξιακή προοπτική και ενισχύουν  τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της αγροτικής μας οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΚΜ στην 25η ΑGROTICA.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 25η ΑGROTICA με ένα κεντρικό περίπτερo 132 μ. με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και των επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν υποδειγματική και απέδειξε ότι η Περιφέρειά μας ενωμένη μπορεί να κάνει πράξη την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια της πρωτογενούς μας οικονομίας για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας που προβλήθηκαν στην έκθεση υπό την αιγίδα της ΠΚΜ απέσπασαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές και εντυπώσεις, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό τους επίπεδο και την ανώτερη ποιότητά τους»  υπογράμμισε από την πλευρά του ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας  της Π.Κ.Μ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη παρουσία τους και ευχαρίστησε όλους όσοι  συνέβαλαν στην επιτυχία της συμμετοχής της Π.Κ.Μ. στην 25η AGROTICA.