Στο Offenbach της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιανουαρίου, η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για το καρτ. Για 22η συνεχή χρονιά και όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα των ανθρώπων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ.

Το… μενού της έκθεση περιελάμβανε συνολικά 21 κατασκευαστές σασί, αρκετούς κατασκευαστές μοτέρ, πολύ εξοπλισμό, ρουχισμό, διαφόρων ειδών αξεσουάρ, ηλεκτρονικά, onboard cameras και πάρα πολλές ευκαιρίες για καλές αγορές και μεγάλα deal. Εισαγωγείς, αντιπρόσωποι, αλλά και απλοί ιδιώτες καρτίστες ταξίδεψαν στην Γερμανία, προκειμένου να προμηθευτούν τα προϊόντα για την νέα αγωνιστική χρονιά σε εκθεσιακές τιμές.

Καρτ με ήχο από… Ferrari

Την παράσταση έκλεψαν για φέτος οι “φρέσκες” καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, όπως για παράδειγμα τα νέα ενοικιαζόμενα ηλεκτροκίνητα καρτ της εταιρείας RIMO, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ένα καινοτόμο ακουστικό ηχοσύστημα, οποίο κατά την ώρα λειτουργίας του καρτ, αναπαράγει τον ήχο από κινητήρα V8 και Ferrari V12! Άλλη μία τρομερή καινοτομία, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ήταν το νέο μοτέρ ΚΚ1 της ιταλικής εταιρείας Modena Engines με τεχνολογία injection!

Για πρώτη φορά ένα μοτέρ για καρτ θα έχει σύστημα έμμεσου ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου. Στο πρωτότυπο αυτό δίχρονο μοτέρ, το πατροπαράδοτο καρμπιρατέρ, έχει δώσει τη θέση του σε έναν μονό ψεκαστήρα καυσίμου που θα ελέγχεται ”by wire” και όχι με το παλιό μεταλλικό σύρμα. Η ιπποδύναμη του νέου, επαναστατικού μοτέρ για τα δεδομένα του καρτ θα φτάνει τα 55 άλογα, ενώ υπάρχει ήδη η σκέψη για την ανάπτυξη κινητήρων με διπλούς ψεκαστήρες καυσίμου.

Πηγή: zougla.gr/kartnews.gr