Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος στη Νάουσα οι τελετές αγιασμού των υδάτων, τα γνωστά σε όλους Θεοφάνεια.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Καρατάσου ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων. Τον σταυρό έπιασε ο Γιάννης Βαλαβάνης.

Στη συνέχεια στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, διεξήχθη θα γίνει η τελετή αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του τιμίου σταυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης κ. Παντελεήμονα, στην οποία συμμετείχε και ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας με τα άλογα τα οποία μπήκαν στο ποτάμι για ν’ αγιάσουν τα νερά. Στα κρύα νερά της Αράπιτσας πέσανε 5 άτομα και τον σταυρό έπιασε ο Χρήστος Λεφούσης.

Αμέσως μετά έγινε και ο αγιασμός των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας, όπου νεαροί κολυμβητές της Κολυμβητικής Ακαδημίας Νάουσας έπεσαν για να πιάσουν τον σταυρό. Τελικά η μικρή Δέσποινα Τεληγιαννίδου ήταν αυτή που έπιασε τον σταυρό.

Νυχτερινό σκι και Θεοφάνεια στα «3-5 Πηγάδια»

Εκδηλώσεις είχαμε όμως και στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια.. Το βράδυ της Κυριακής, οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο είχαν την ευκαιρία να κάνουν νυχτερινό σκι, ενώ σήμερα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός των υδάτων στην τεχνητή λίμνη του χιονοδρομικού κέντρου με τη συμμετοχή καταδρομέων της Β’ Μοίρας Καταδρομών από τη Νάουσα.

Πηγή: naousanews.gr