Ο Παναιτωλικός  νίκησε 1-0 τον αναιμικό Παναθηναϊκό στο απόρθητο Αγρίνιο με γκολ του Καμαρά.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ και αναγκάσει τον Ολυμπιακό στη μοναδική του ως τώρα απώλεια στη σεζόν, πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα, κερδίζοντας δίκαια τους «πράσινους».

Οι Αγρινιώτες παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες σε εννέα αγώνες, ενώ έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ και έχουν πετύχει 14!

Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, με σφικτή άμυνα, έλεγχο του κέντρου και ταχύτητα στην επίθεση, η ομάδα του Χάβου πρόσθεσε άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό της, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από τη διακοπή και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ράφαελ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μάκης Χάβος διάλεξε να αφήσει εκτός τον Μπόγιοβιτς παίζοντας χωρίς καθαρόαιμο φορ και προωθημένο τον Καμαρά σε 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Ράφαελ, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Κούσας, Μπικέ και Μελισσάς. Ο Τζούνιορ μπροστά από την άμυνα, μπροστά του οι Γοδόι και Σφακιανάκης. Οι  Μπακάκης και Θεοδωρίδης υποστηρικτές του Καμαρά.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με 4-4-2. Καπίνο τερματοφύλακας, οι Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Νάνο αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Πράνιτς δεξιά στο κέντρο, Ζέκα αριστερά, οι Αμπέντ και Λαγός κεντρικά χαφ. Οι Καρέλης και Μπεργκ επιθετικοί.

Μίλησε ο Καμαρά

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια η λήξη του τον βρήκε να προηγείται με 1-0.

Ο Μάκης Χάβος, με «κλειδί» την τριάδα του κέντρου (Ζούνιορ «ασπίδα» στην άμυνα και οι Γοδόι και Σφακιανάκης να βοηθούν), κατάφερε να μπλοκάρει τους «πράσινους» αλλά και να απειλήσει αρκετές φορές, έστω και αν οι περισσότερες ήταν έξω από την περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή (54-46 στο ημίχρονο), προσπαθούσε να αναπτυχθεί με πολλές πάσες, αλλά το άριστο αμυντικό στήσιμο των γηπεδούχων δεν επέτρεψε να απειληθεί η εστία του Ράφαελ ουσιαστικά.

Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21′ από τον Γκάλο, που ανάγκασε τον Καπίνο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο ημίωρο η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε, με τον Μπακάκη να βρίσκει πολύ ωραία στην πλάτη της άμυνας τον Καμαρά, τον Σενεγαλέζο να κοντρολάρει άψογα και να πλασάρει ιδανικά τον Καπίνο για το 1-0, που έμεινε μέχρι το τέλος καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Μπορούσε και με Μπακάκη

Με τον Παναθηναϊκό να έχει μπει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, θα περίμενε κανείς αντίδραση από τους «πράσινους» στο β’, αλλά αν υπήρξε τέτοια, ήταν σαφώς αναιμική.

Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να έχουν την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ράφαελ, αντίθετα έδειξαν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Σε μία από αυτές στο 57′ ο Καμαρά μπήκε με αέρα …19χρονου από αριστερά, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπακάκη ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν με μία κεφαλιά του Μπεργκ από καλή θέση που κατέληξε στα χέρια του Ράφαελ, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Κάποιες βεβιασμένες προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο, το ματς έληξε με 1-0 και στον Παναιτωλικό δικαιούνται πλέον να λένε με νόημα: «Εδώ είναι Αγρίνιο»!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Δυνατό σουτ του Ζούνιορ έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Καπίνο.
6′ Ο Καμαρά παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γυρίζει αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ.
8′ Πολύ μακρινό σουτ του Μελισσά, δεν αιφνιδιάζεται ο Καπίνο και μπλοκάρει.
9′ Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, με τον Μπακάκη να μπαίνει από δεξιά και να σουτάρει άουτ υπό την πίεση του Νάνο.
12′ Σουτ μακρινό του Ζούνιορ, κοντράρει στο Σίλντενφελντ και μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Καπίνο.
15′ Νέο σουτ από τον Θεοδωρίδη έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Καπίνο.
17′ Σουτ του Μπεργκ από πολύ μακριά, η μπάλα σκάει μπροστά στον Ράφαελ που διώχνει.
21′ Εκπληκτική απόκρουση του Καπίνο σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο.
25′ Νέο μακρινό σουτ του Θεοδωρίδη, η μπάλα σκάει στο έδαφος μπροστά στον Καπίνο που μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
30′ 1-0 Μπαλιά του Μπακάκη στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας για τον Καμαρά που μπαίνει μόνος του από αριστερά, κοντρολάρει και με ιδανικό πλασέ ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους!
45′ Σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή με φάλτσο, μπλοκάρει ο Ράφαελ.
57′ Tεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά μπαίνει από αριστερά και σερβίρει έτοιμο γκολ στον Μπακάκη που πλασάρει άουτ.
63′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά ο Ράφαελ μπλοκάρει.
75΄ Σέντρα Ζέκα, ο Μπεργκ δεν πιάνει καλή κεφαλιά και ο Ράφαελ μπλοκάρει.
87′ Σουτ του Πράνιτς, μπλοκάρει ο Ράφαελ.
90+1′ Σουτ του Γκάλο μέσα στην περιοχή, ο Καπίνο μπλοκάρει.
90+1′ Ο Σίλντενφελντ βρίσκεται μόνος του μετά από γέμισμα του Ζέκα στην περιοχή καθώς έπεσε ο Ράφαελ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού διώχνει στην προσπάθεια του Κροάτη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Γκολ: 30′ Καμαρά
Διαιτητής: Κάκος. Βοηθοί: Καρσιώτης, Τουμπακάρης. Κίτρινες: Γκάλο – Σίλντενφελντ, Ζέκα. Κόκκινες: –
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσσας, Μπικέ, Μελισσάς, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης (79′ Νταλμά), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (76′ Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά (87′ Μπόγιοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (60′ Κλωναρίδης), Ζέκα, Λαγός (81′ Δώνης), Αμπέντ, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (72′ Ντίνας).

Πηγή: novasports.gr