Είναι μία φήμη που πλανάται εδώ και μερικές εβδομάδες: ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν εκτέλεσε τον θείο του, Τζανγκ Σονγκ Θαέκ, ταΐζοντάς τον σε 120 πεινασμένους σκύλους.

Ωστόσο, σε πρόσφατα δημοσιεύματά τους, η Washington Post και το περιοδικό Time αμφισβητούν την εγκυρότητα της πληροφορίας. Σύμφωνα με την Post, η ψευδής φήμη ξεκίνησε από μία εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, την Wen Wei Po, η οποία δημοσίευσε την ιστορία στις 12 Δεκεμβρίου. Την παραμονή των Χριστουγέννων, εφημερίδα της Σιγκαπούρης αναδημοσίευσε την πληροφορία, η οποία σύντομα έφτασε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Όπως αναφέρουν Post και Time, η εν λόγω εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ δεν θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη. Επιπλέον, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ασχοληθεί με την ιστορία εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τότε που κυκλοφόρησε. Όλα τα άλλα κινεζικά ΜΜΕ επιμένουν στην ίδια ιστορία: ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν σκοτώθηκε είτε από πολυβόλο, είτε από αντιαεροπορικά πυρά. Επιπλέον, η Νότια Κορέα που συνήθως σπεύδει να αναπαράγει ειδήσεις αρνητικού περιεχομένου για τη Βόρεια Κορέα, δεν έχει ούτε αυτή ασχοληθεί με τη φήμη.

Το πιθανότερο, καταλήγουν τα δύο μέσα, είναι η εκτέλεση να πραγματοποιήθηκε με πυροβόλα όπλα, εφόσον μάλιστα ο θείος του Βορειοκορεάτη ηγέτη δικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο.

Πηγή: athensvoice.gr