Συνεχίζοντας τις μαθησιακές τους εξορμήσεις και ξεναγήσεις οι μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και η δασκάλα τους, Γεωργία Ποτουρίδου επισκέφτηκαν τον ΟΤΕ της πόλης μας λίγο πριν τη λήξη του 2013. Η νέα γενιά είναι εξαιρετικά εξοικειωμένη με την τεχνολογία αλλά μια επίσκεψη και επαφή με τους ειδικούς είναι πάντα εποικοδομητική!

Οι εργαζόμενοι του καταστήματος ΟΤΕ υποδέχθηκαν τους μαθητές με ιδιαίτερη θέρμη και τους μύησαν στα μυστικά των προϊόντων και των υπηρεσιών των Τηλεπικοινωνιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία καθώς και για τη χρήση του διαδικτύου. Οι μικροί μαθητές επεξεργάστηκαν όλα τα προϊόντα του καταστήματος, ζάλισαν με τις παιδικές φωνούλες τους και τις απορίες τους εργαζόμενους και δέχτηκαν τα δωράκια που τους χάρισαν με ιδιαίτερη χαρά.

Στη συνέχεια, μία ακόμα σημαντική εμπειρία! Οι μαθητές επισκέφτηκαν τους χώρους του τεχνικού τμήματος, όπου είδαν και επεξεργάστηκαν τα τηλέφωνα από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Παρατήρησαν όλα τα μηχανήματα και έμαθαν για τον τρόπο που αποκαθίστανται οι βλάβες. Έμαθαν για τα «μαγικά κουτιά» και προσπάθησαν να κατανοήσουν πως «μαγικά» η φωνή μεταφέρεται από το ένα μέρος στο άλλο. Στο τέλος, έστειλαν ένα μήνυμα μέσω φαξ στο σχολείο τους. Αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψή τους, επέστρεψαν στο σχολείο και παρέλαβαν το φαξ που είχαν στείλει. Την αρχική αμφιβολία διαδέχθηκε μια μεγάλη έκπληξη, όταν διαπίστωσαν την απόλυτη ομοιότητα των δύο χαρτιών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους στο Κατάστημα ΟΤΕ & το Τεχνικό Τμήμα της Βέροιας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την διοργανώτρια της επίσκεψης κα Εύη Ανδρεάδου και τον κ. Κώστα Σταμούλη για την ξενάγηση που πρόσφεραν στα παιδιά μας. Τέλος, τον προϊστάμενο του καταστήματος κ. Αναστάσιο Καρυπίδη και τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος κ. Γιάννη Χατζή για τη θερμή φιλοξενία!