Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, παρουσίασαν την Τετάρτη 18-12-2013, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του πρότυπου παιδικού σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας.

Οι εορταστικές προετοιμασίες και το χριστουγεννιάτικο κλίμα είχαν κατακλύσει από μέρες το σχολείο μας! Οι μικροί μαθητές δημιουργούσαν καθημερινά πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με πολλή φαντασία και μεράκι προκειμένου να στολίσουν την τάξη και τα σπίτια τους, μάζευαν χρήματα και προϊόντα για να τα διαθέσουν σε όσους έχουν ανάγκη και προετοίμαζαν πυρετωδώς τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Η φετινή γιορτή ήταν σπονδυλωτή με πολλά επιμέρους θέματα! Κάλαντα, τραγούδια στα Ελληνικά και Αγγλικά, σκετσάκια και χορευτικά, ενώ δεν έλειψε και μια χιουμοριστική αναφορά στην οικονομική κρίση! Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση της Α’ δημοτικού με δασκάλα την Γ. Ποτουρίδου με θέμα «Οι νότες της μουσικής ζωντανεύουν τα Χριστούγεννα». Οι επτά νότες της μουσικής, παρέα με το Πεντάγραμμο, την Νεράιδα Μουσική, τον Μαέστρο και τα μικρά καλά καλικατζαράκια ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ψέλνουν τα παραδοσιακά τους κάλαντα. «Γιατί αν αγαπάτε το κέφι, το ρυθμό, να ξέρετε οι Νότες ευθύνονται γι’ αυτό! Γιατί η μουσική είναι μια τέχνη μαγική και την διάθεσή μας αλλάζει στο πι και φι!»

Φυσικά το μεγάλο φινάλε και το αποχαιρετιστήριο για το 2013 υπερθέαμα παρουσιάστηκε- όπως κάθε χρόνο- στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου- Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων. Η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Νίκη Πραντσίδου με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου οργάνωσε μια παράσταση- ταξίδι στο χρόνο με “απαράδεκτες” πρωτοχρονιές με αναφορές στα ’50,’70,’80,’90 και στο σήμερα! Κοστούμια, σκηνικά, τραγούδια και απολαυστικοί διάλογοι ταξίδεψαν και ψυχαγώγησαν το κοινό που ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα! Μια υπέροχη ανάπαυλα από τα μαθήματα και ο γλυκύτερος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το 2013 και να βιώσουμε στην πράξη τη χαρά της δημιουργίας, της συνεργασίας και της προσφοράς!

Η διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας εύχονται ολόψυχα σε όλους «Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, δημιουργικά και ευτυχισμένα!»