Δημοσιεύτηκε ο δεύτερος τόμος του URBACT με τα αποτελέσματα από τα σχέδια που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2013. Τα ολοκληρωμένα σχέδια ανιχνεύουν διάφορα ζητήματα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές πόλεις.

Ανάμεσα στα σχέδια αυτά είναι και το LINKs (Low tech INherited from the European city as a Key for performance and Sustainability) για τα ιστορικά κέντρα πόλεων, στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος μας. Σημειώνεται ότι σε κάθε σχέδιο επιλέχθηκαν 2 πόλεις στις οποίες εστιάζει η έκδοση. Ανάμεσα στις πόλεις αυτές είναι και η Βέροια η οποία μαζί με τη Bayonne παρουσιάζουν τα Τοπικά Σχέδια Δράσης τους.

Στην έκδοση αυτή, η Δήμαρχος Βέροιας σχολιάζει: «Η συμμετοχή μας στο σχέδιο LINKs μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε σε βάθος τα προβλήματα του ιστορικού κέντρου και να σχεδιάσουμε δράσεις και στρατηγικές με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η μεθοδική δουλειά, στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις υψηλές αξίες και στη σημασία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, θα βοηθήσει να καθορίσουμε το μέλλον της πόλης. Επιπλέον, το Σχέδιο Δράσης μας είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την εξασφάλιση πόρων από τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-20».