Η χριστουγεννιάτικη διάθεση ήταν η αφορμή για μία εκπαιδευτική επίσκεψη- επιδρομή σε έναν κόσμο γεμάτο απολαυστικές λιχουδιές και υπέροχες μυρωδιές!!! Πιο συγκεκριμένα, η Α΄ τάξη Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και η δασκάλα τους, Ποτουρίδου Γεωργία, επισκέφτηκαν το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου «Παγούρα» την περασμένη εβδομάδα και “έντυσαν” το μάθημα της ημέρας με τη γλύκα της ζάχαρης και της σοκολάτας και τη μυρωδιά της κανέλας και της βανίλιας!

Εκεί, τους υποδέχτηκαν φιλόξενα και τους εξήγησαν πώς φτιάχνονται τα γλυκά. Επίσης, αξιοποιώντας πληροφορίες από τα προγράμματα αγωγής υγείας, συζήτησαν για τη διατροφική αξία των γλυκών, αλλά και για τους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη και μεγάλη κατανάλωση αυτών. Τα παιδιά θαύμασαν τις όμορφες προθήκες με δίσκους γεμάτους λαχταριστά γλυκά και στη συνέχεια είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στα πιο “απόκρυφο” μέρος ενός ζαχαροπλαστείου, εκεί που συντελείται όλη η μαγεία, το εργαστήριο! Περιεργάστηκαν τους μεγάλους φούρνους, τα τεράστια ψυγεία, τα μηχανήματα, όλα τα υπέροχα υλικά ζαχαροπλαστικής και διατύπωσαν τις απορίες του για κάθετί που τους προξενούσε ιδιαίτερη εντύπωση. Και όχι μόνο αυτά! Είδαν πώς γίνονται κάποια γλυκά, όπως το ρεβανί, οι τάρτες και οι πάστες, οι κρέμες κ.ά. Εκεί, η μύτη τους παρέλυσε και τα μάτια τους δεν χόρταιναν να κοιτάζουν…

Τον μεγάλο ενθουσιασμό της παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας και της λειτουργίας των μηχανημάτων, διαδέχτηκε η γευσιγνωσία! οι μαθητές με μεγάλη προθυμία δοκίμασαν την τεράστια ποικιλία προϊόντων της επιχείρησης. Στη συνέχεια τα αγγελουδάκια μας ανέλαβαν δράση! Με τη βοήθεια των ζαχαροπλαστών ντύθηκαν ζαχαροπλάστες με ποδιές και σκουφάκια και έφτιαξαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μπισκότα.. Έπλασαν μόνα τους τη ζύμη, την έκοψαν με χριστουγεννιάτικες φόρμες και έβαλαν τα μπισκότα να ψηθούν. Ο χώρος κατακλείστηκε από την ευωδιαστή μυρωδιά τους. Στη συνέχεια, στόλισαν τα μπισκότα τους, με ζαχαρόπαστα ή με σοκολάτα. Φυσικά, δεν έλειψε και το παραδοσιακό μυστικό επιτυχίας κάθε συνταγής, το «τσιμπολογήμα», καθώς οι μικροί μαθητές δεν αντιστάθηκαν και δοκίμασαν τα μπισκότα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Στο τέλος, συσκεύασαν τα ευωδιαστά μπισκότα και τα πήραν μαζί τους, για να κεράσουν και τα άλλα παιδιά στο σχολείο, καθώς και τους γονείς τους στο σπίτι. Μάλιστα, οι μικροί μας μαθητές δήλωσαν έτοιμοι να μεταδώσουν την πολύτιμη εμπειρία τους στις μαμάδες τους και με τα θαυματουργά τους χεράκια να βοηθήσουν στις ετοιμασίες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Ευχαριστούμε πολύ το ζαχαροπλαστείο «Παγούρας», για τη φιλοξενία στον όμορφο χώρο του και για τις απολαυστικές λιχουδιές που χάρισαν στα παιδιά μας και τους ευχόμαστε καλές γιορτές!