Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε τελικά 3-2 και πανηγύρισε την 15η νίκη του σε 16 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους, πέτυχαν την 8η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες στο Καραϊσκάκη και 11 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο σπίτι του.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ καθώς ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Ίλιτς στο 11′. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Σαβιόλα στο 21ο λεπτό και πήραν τη νίκη με τα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι του Μασάδο στο 51′ και του Κάμπελ στο 70ο λεπτό. Ο ΠΑΣ μείωσε σε 3-2 στο 87ο λεπτό με τον Κρητικό.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Ο Μίτσελ ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας το Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, του Μπόνγκ και Σαλίνο στα άκρα της άμυνας και τους Μανωλά Παπάζογλου κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Σάμαρης με το Μασάδο με τον Ντομίνγκεζ μπροστά τους σε ελευθερο ρόλο τους Βάις και Ολαϊτάν στα άκρα και το Σαβιόλα στην κορυφή.
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι και ο Σάκης Τσιώλης. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, με τους Στρούνα και Ντάσιος ακραία μπακ και ο Τζιμόπουλος με τον Κολοβέτσιο κεντρικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ο Τσουκαλάς με τον Αυγενικού σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Βίλλα μπροστά τους, τους Τσάβες και Ρουμπουλάκου στα άκρα και τον Ίλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Τους…ξύπνησε ο Ίλιτς
Να μετατρέψει σε γιορτή ήθελε ο Ολυμπιακός τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος ήταν ο τελευταίος για το 2013 στο Καραισκάκη. Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν την 8η εντός έδρας νίκη τους στην φετινή Σουπερ Λιγκ σε ισάριθμα ματς και την 11η σε όλες τις διοργανώσεις με το Φαληρικό γήπεδο να θυμίζει στην κυριολεξία απόρθητο Κάστρο
Ο Μίτσελ βέβαια με την άνεση που του δίνει η μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ, έκανε τις αλλαγές και τα πειράματα του στην ενδεκάδα που βέβαια αυτό είχε αντίκτυπο  στην λειτουργία της ομάδας.
Ο ΠΑΣ κατάφερε να παγώσει το Καραϊσκάκης μόλις στο 11ο λεπτό με το γκολ του Ίλιτς που χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει το Ρομπέρτο και να γράψει το 0-1.

Το γκολ της ομάδας της Ηπείρου αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού που προσπάθησε πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Βελλίδη.
Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 13′ με τον Μανωλά στο 15′ με το Σαβιόλα και στο 19′ με το φάουλ του Μασάδο για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 21ο λεπτό.

Σκόρερ ο Σαβιόλα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 και φτάνοντας στα 8 γκολ στην Σούπερ Λίγκα.
Στο 31ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα καθώς ο Ρομπέρτο αρχικά απέκρουσε το σουτ του Τσάβες και ο Ίλιτς στη συνέχεια μόνος του με το τέρμα κατάφερε να την στείλει άουτ!!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά για τον Ολυμπιακό που κέρδισε πέναλτι στο 49ο λεπτό. Ο Αρετόπουλος είδε ανατροπή στο πέσιμο του Σαλίνο ύστερα από μαρκάρισμα του Ρουμπουλάκου, με το Μασάδο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στους πρωταθλητές που έκαναν την ολική ανατροπή στο σκορ.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του διαιτητή που φάνηκε λίγο αυστηρή.
Ο ρυθμός έπεσε μετά το 2-1 με τον ολυμπιακό να ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας. Η είσοδος του Κάμπελ ζωντάνεψε τους Πειραιώτες με τον Κοσταρικανό να κερδίζει πέναλτι στο 69ο λεπτό σε ανατροπή του Ρουμπουλάκου ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ενώ είχε προηγηθεί το σουτ του Ολαϊτάν στο δοκάρι του Βελλίδη.
Ο Κάμπελ ευστόχησε και αυτός από την άσπρη βούλα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους και έφτασε τα 5 προσωπικά με την φανέλα του Ολυμπιακού έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Τα Γιάννινα κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2 στο 87ο λεπτό με τον Κρητικό, ο οποίος ύστερα από την πολύ όμορφη πάσα του Βίλλα, μπήκε στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας, πέρασε και τον Ρομπέρτο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 15η νικη του σε 16 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ αν όπως είπε και ο Μίτσελ η εμφάνιση του δεν ήταν καλή και ανάλογη των απαιτήσεων.

Διαιτητής: Α. ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Τρικάλων)
Κίτρινες: – Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς
Κόκκινη: Ρουμπουλάκου (2η κίτρινη στο 69΄)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μασάντο, Παπάζογλου, Σαβιόλα (74΄ Σέποβιτς), Σάμαρης, Μανωλάς, Σαλίνο, Ντομίνγκες (46΄ Ντομίνγκες), Βάις (70΄ Φουστέρ), Μπονγκ, Ολαϊτάν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ιλιτς (83΄ Μπέριος), Τσάβες (65΄ Βισέντο), Βίλα, Αυγενικού (51΄ Κρητικός), Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κολοβέτσιος.

Πηγή: novasports.gr