Ποινική δίωξη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε στον Μ. Λιάπη ο εισαγγελέας. Παράλληλα, στον πρώην υπουργό του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα καθώς το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο, είχε φιμέ τζάμια και κοτσαδόρο.

Κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία ο Μιχάλης Λιάπης φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες υποστήριξε συνομιλωντας με δημοσιογράφους:

«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί από την τροχαία Αγίας Παρασκευής σημείωσε «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ» εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους αναγνωρίζοντας το λάθος του. «Έκανα λάθος. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς πρώην υπουργός οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, σταμάτησαν τον πρώην υπουργό, καθώς ο κ. Λιάπης παραβίασε και STOP στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Ο κ. Λιάπης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας το μεσημέρι της Τρίτης, απ΄όπου θα μεταφερθεί στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Πηγή: real.gr