Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8) στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης» της Μαρίας Παλατσίδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρ.Δαρδανός.

Στη συνέχεια η παιδαγωγός-εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου θα μας συστήσει τους ήρωες του βιβλίου και όλοι μαζί θα φτιάξουμε σελιδοδείκτες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’ & Β’ τάξεων δημοτικού σχολείου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Κοκορούλης είναι ένας υπναράς πετεινός που δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς το πρωί για να πάει στο σχολείο. Η καλύτερή του φίλη, η Βερβερίτσα, είναι μια σκιουρίνα που της αρέσει να πηγαίνει στο σχολείο, όπου έχει κάνει καινούργιους φίλους, ενώ μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα για τον κόσμο μέσα από παιχνίδια και τραγούδια. Θα καταφέρει η Βερβερίτσα να αλλάξει τη γνώμη του τεμπέλη και παιχνιδιάρη φίλου της;

Η συγγραφέας

Η Μαρία Παλατσίδου γεννήθηκε στη Νίκαια από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε Τηλεπικοινωνίες & Δίκτυα Η/Υ στο Southbank University του Λονδίνο ενώ ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στα Συστήματα Επικοινωνιών Δεδομένων στο Brunel University του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών για μία δεκαετία, σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας. Από το 2006 ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης όπου ζει. Η επιθυμία της για την ενασχόληση με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων καλλιεργήθηκε από την αγάπη και τη στοργή που η ίδια εισέπραξε στην παιδική της ηλικία, ενώ τονώθηκε κατά την τριετή της θητεία ως Πρόεδρος στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μεγάλου Δήμου της Αττικής.

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης» πραγματεύεται τη δύναμη της αληθινής φιλίας που γεννιέται στα πρώτα χρόνια ενός παιδιού, καθώς και τις αξίες της γνώσης και της κοινωνικοποίησης που προσφέρει το σχολείο.