Τη Δευτέρα 9/12/13 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός-για τρίτη φορά- για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Τμήμα Φαρμάκων της Π.Ε. Ημαθίας) και την παράλληλη στήριξη της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπου εθελοντές γιατροί πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάστηκαν, είχε ξεκινήσει στο Δημοτικό Ιατρείο, με τη Δωρεάν Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού από το Σεπτέμβριο του 2012. Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσκλήθηκαν 33 παιδιά, προσήλθαν 27, εμβολιάστηκαν 25 παιδιά. Διατέθηκαν σύνολο 39 εμβόλια ( 36 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος και 3εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Δεν ήρθαν 6 παιδιά, τα οποία είχαν ενημερωθεί. Η δράση αυτή θα έχει και συνέχεια, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό περίπου το Φεβρουάριο του 2014.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος κ. Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, υπεύθυνη του προγράμματος Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστά-τευτα, την κ. Βίκη Κουτσογιάννοπούλου και την κ Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή και Αραμπατζή Μαρία εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου, την κ. Κωνσταντίνα Πουρνάρα εθελόντρια νοσηλεύτρια, την κ. Καπάρα Μαρία εθελόντρια και την κ. Άσπα Μπέτσια της Π.Ε. Ημαθίας, Τμήμα Φαρμάκων.