Μπαίνετε στο προφίλ σας και βλέπετε αναρτήσεις και σχόλια που δεν έχετε κάνει εσείς; Παράξενα αιτήματα φιλίας τα οποία ποτέ δεν στείλατε; Μάλλον έχετε συνδεθεί από ξένο υπολογιστή / συσκευή στο facebook και αφήσατε τον λογαριασμό σας ανοιχτό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε τρίτους να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό ενώ είναι κατάλληλος και για εσάς που θέλετε να κάνετε έναν έλεγχο ασφαλείας του λογαριασμού σας.

Δείτε πως:

Βήμα πρώτο

Από το λουκέτο επάνω δεξιά θα επιλέξουμε ‘see more settings’

checkSessionStep1

Βήμα Δεύτερο:

Από αριστερά επιλέγουμε 1) ‘security’ και αμέσως μετά επιλέγουμε το 2) ‘Active sessions’ όπως στην παρακάτω εικόνα

checkSessionStep2

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι το βήμα 3 στην εικόνα.

Τι βλέπουμε;

Έχουμε τις ενεργές συνδέσεις (τα μέρη και τις ώρες από όπου κάναμε login/σύνδεση) και αφορούν είτε υπολογιστές είτε φορητές συσκευές. Αν δείτε κάποια περίεργη συσκευή όπως κινητό ή tablet (ενώ δεν έχετε μπει ποτέ από κινητό ή tablet) τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε end activity στην συγκεκριμένη σύνδεση. Το ίδιο ισχύει αν δείτε και κάποια τοποθεσία περίεργη αλλά και ημερομηνία. Αν ξέρετε για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να συνδεθήκατε μία συγκεκριμένη ημερομηνία ή ώρα την οποία βλέπετε στις συνδέσεις τότε θα πρέπει να την τερματίσετε. Αν είστε από την Βέροια (όπως εγώ) και βλέπετε στην τοποθεσία Location μία τοποθεσία (π.χ. Ρόδος) με την οποία δεν έχετε καμία σχέση τότε επίσης πρέπει να τερματίσετε την σύνδεση.

Τι κάνω αφού τερματίσω την σύνδεση;

  • Να αλλάξετε κωδικό και να κάνετε έναν εκτενή έλεγχο για κακόβουλο λογισμικό.
  • Μην κοινοποιείτε ποτέ τα στοιχεία σύνδεσής σας
  • Μην αποθηκεύετε ποτέ τα στοιχεία σύνδεσης, ειδικά σε δημόσιους υπολογιστές (internet cafe, σχολές πληροφορικής, κλπ)