Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την Τετάρτη και Πέμπτη, αποφάσισαν πριν από λίγη ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητώντας τη συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα, και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχαν αποφασίσει νέα 48ωρη απεργία. Συγκεκριμένα, 168 υπάλληλοι του Πολυτεχνείου ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας, 128 κατά, ενώ 68 ζήτησαν διάλογο.

Σημειώνεται πως η σημερινή ημέρα ήταν η διορία που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, με τις πιθανότητες για «διάσωσή» του να φαντάζουν πλέον ελάχιστες.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση. Αύριο θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη, ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν και με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται επίσης στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, όμως, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καυστικός για τη στάση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη εμφανίστηκε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον ως ακατάλληλο και ζητώντας να αποχωρήσει από τη θέση του. «Είναι ντροπή (…) Κρύβεται πίσω από το αξίωμα του» τόνισε, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο νόμο για τη διαθεσιμότητα/ κινητικότητα όσον αφορά τα ΑΕΙ. «Τίθεται θέμα από το ΥΠΠΑΙΔ, και δικαίως, να γίνει σωστά η μοριοδότηση, (…) υπάρχουν αδικίες… Επιβάλλεται να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να υπάρχει πλήρης πρόσβαση στους φακέλους των υπάλληλων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, συμβολικά διήμερη (Δευτέρα – Τρίτη) αποχή κήρυξε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ένδειξη έμπρακτης στήριξης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Πηγή: skai.gr