Έπεσε σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2013, όπως είχε ανακοινωθεί από καιρό, η αυλαία στο Α’ και στο Β’ Σώμα Στρατού σε Κοζάνη και Βέροια. Μετά από 100 χρόνια δράσης τα δυο ηρωικά σώματα μετά την απόφαση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταργήθηκαν..

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν και στα δυο στρατόπεδα μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Όπως αναφέρει το Inveria.gr στην τελετή που έγινε στο Στρατόπεδο του Μακεδονομάχου Καπετάν Ακρίτα, ο τελευταίος διοικητής του Β’ Σ.Σ., αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, κατά την Ημερήσια Διαταγή του, εξέφρασε την στρατιωτική του υπακοή στις διαταγές του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ευχαριστώντας παράλληλα τον Θεό και την ηγεσία του Στρατού για την τοποθέτησή του στην θέση αυτή.

Στην τελετή διάλυσης παρευρέθησαν, διοικητές, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί του Β’ Σ.Σ. αλλά και απόστρατοι. Επιπλέον στην τελετή παρεβρέθει η μπάντα του στρατού από το Γ’ΣΣ.  Χαρακτηριστική και αναμενόμενη ήταν η απουσία των τοπικών αρχών.
Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τελετή διάλυσης του Α’ΣΣ στην Κοζάνη, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.