Μία πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων-Δασκίου-Σφηκιάς, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Νάουσας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου τ.έ..

Η διδακτική επίσκεψη περιελάμβανε προβολή εποπτικών παρουσιάσεων και δραστηριότητες, τόσο στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Κέντρου όσο και στο παρακείμενο άλσος του Αγίου Νικολάου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην τοπική γεωγραφία, τον κύκλο του νερού, να κάνουν μαθήματα προσανατολισμού και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι μέρος της ελληνικής χλωρίδας, αλλά και της πανίδας, που είδαν στο εκτροφείο θηραμάτων.

Χάρη στην καθοδήγηση και την ξενάγηση των υπευθύνων του Κέντρου, το πρωτότυπο «μάθημα» εξερευνήσεως και ανακαλύψεως δεν περιορίστηκε στην φυτολογία, τη ζωολογία και τη γεωλογία, αλλά επεκτάθηκε στην Ιστορία, τη Μυθολογία και την Αρχαιολογία. Εξαιρετική ήταν η σύνδεση π.χ. των βελανιδιών, των «ιερών» δένδρων του Διός, με τα χρυσά στεφάνια που βρέθηκαν στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (Βεργίνας) και την ιστορία της Μακεδονικής Δυναστείας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους σχεδιαστές τους προγράμματος και ειδικότερα στους κ.κ. Νικόλαο Λιλιόπουλο και Γεώργιο Μπεκιάρη, οι οποίοι μερίμνησαν για την συναρπαστική εφαρμογή του.

Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά μας χάρηκαν και αγάπησαν την ελληνική Φύση και Ιστορία, παίρνοντας χρήσιμες γνώσεις που αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη τους. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα συνεχιστεί η συνεργασία του σχολείου μας με το ΚΠΕ Νάουσας.