Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με τον αν. Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒέροιας κ. Θωμά Αγγελίνα και τον ανάδοχο εργολάβο δημοσίων έργων κ. Μιχάλη Ορφανάκη Πρόεδρο του Δ.Σ. και εκπρόσωπο της τεχνικής εταιρείας «ΟΡ.ΜΙ. Α.Τ.Ε.», παρουσία του Γεν. Δ/ντή της ΔΕΥΑΒ κ. Θωμά Αχτσή, υπέγραψαν στο γραφείο της την σύμβαση που αφορά την κατασκευή του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΥΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ». Ο Προϋπολογισμός μελέτης είναι #830.000,00€#, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι #404.197,19€#. Το έργο χρηματοδοτείται από Ε. Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» – Άξονας Προτεραιότητας 07 – «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού, ο χωρισμό του σε δύο υψομετρικές ζώνες υψηλή (Υ) και χαμηλή (Χ), η τοποθέτηση δικλείδων απομόνωσης, αεροεξαγωγών, εκκενωτών, για τη μείωση της πίεσης στο δίκτυο, η κατασκευή των αντίστοιχων φρεατίων, η τοποθέτηση των πυροσβεστικών κρουνών και η κατασκευή των παροχών ύδρευσης. Το συνολικό μήκος του υπό κατασκευή δικτύου είναι περίπου #8.359m#. Όλοι οι αγωγοί που θα τοποθετηθούν είναι από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), πίεσης λειτουργίας 10 atm και διαφόρων διαμέτρων.

Με την υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος Βέροιας εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας, «Συστηματικά και μεθοδικά οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου της Βέροιας αλλάζουν, εξοπλίζονται με έργα υποδομών και δίνουν στους κατοίκους αυτό που οι πολίτες της Βέροιας απολαμβάνουν χρόνια τώρα, ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες.». Ακολούθως ο αν. Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Θωμάς Αγγελίνας δήλωσε ότι: «Με το έργο αυτό η ΔΕΥΑΒ δίνει μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα, στόχος μας είναι να δώσουμε λύσεις και σε όσες Τοπικές Κοινότητες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα».