Για τη λειτουργία των τηλεοπτικών αναμεταδοτών της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος που έχουν υποστεί βλάβη πρέπει να αναφερθούν τα ακόλουθα :

– Ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος, με απόρροια τη μη δυνατότητα εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων για την επισκευή τους. Επομένως απαγορεύεται να καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την επισκευή τους.

– Επίσης σύμφωνα με το αριθ. 6031/Φ386/14-2-2011 έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία, δεν επιτρέπεται στους Δήμους η χρήση συχνοτήτων για την αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος.

– Η μετάδοση τηλεοπτικού σήματος πραγματοποιείται από την Digea, η οποία έχει και την ευθύνη της εγκατάστασης τηλεοπτικών αναμεταδοτών.

– Τηλεοπτικοί αναμεταδότες πρόκειται να τοποθετηθούν σε 156 σημεία ψηφιακής εκπομπής, όπως ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 42800/2012.

– Η Digea έχει ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση τους, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

– Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης τηλεοπτικών αναμεταδοτών στα 156 σημεία, οι περιοχές που δεν καλύπτονται από αυτούς, προβλέπεται να καλυφθούν με την εγκατάσταση gap fillers πάλι με ευθύνη της Digea.

– Ο Δήμος Βέροιας έχει ήδη ενημερώσει την Digea σχετικά για την ανάγκη εγκατάστασης gap fillers όχι μόνο για την περιοχή της Μακεδονίδας, αλλά και για άλλους οικισμούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λήψης τηλεοπτικού σήματος.

Παρόλο που ο Δήμος Βέροιας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργία τηλεοπτικών αναμεταδοτών, με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Δ.Ε. Μακεδονίδος, έχει ήδη δρομολογήσει την επισκευή των τηλεοπτικών αναμεταδοτών και θα προσπαθήσει να διατηρήσει την λειτουργικότητα τους έως ότου η Digea εγκαταστήσει τους απαραίτητους gap fillers, διότι η τηλεόραση δεν αποτελεί μόνο μέσο ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί και το κυριότερο μέσο ενημέρωσης των πολιτών.