Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) σε συνέργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ. Ν. Ημαθίας) – Αρχεία Βέροιας, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου (1973-2013). Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο “Ο απόηχος των γεγονότων του Πολυτεχνείου στην Ημαθία 40 χρόνια μετά (1973-2013) – Μαρτυρίες Πρωταγωνιστών” και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γ.Α.Κ. Ν. Ημαθίας (Ολγάνου 23).

Στην εκδήλωση ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας θα παρουσιάσει διάφορες πτυχές της δικτατορίας στην Ημαθία και τη δράση του Συλλόγου Φοιτητών Βέροιας. Επίσης, ομάδα μαθητών-τριών του 5ου Ενιαίου Λύκειου Βέροιας, θα παρουσίασει εργασία με θέμα σχετικό με τον απόηχο των γεγονότων του Πολυτεχνείου στη Βέροια, μέσα από project το οποίο υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κας Ολυμπίας Μπέτσα.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών από την Ημαθία, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Πηγή: Inveria.gr