Με την επίσημη παρουσίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη στη κατάμεστη “Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών” του Ιδρύματος Ωνάση άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν είναι απλώς ένα γήπεδο“, ανέφερε δια μικροφώνου ο επικεφαλής Δημήτρης Ανδριόπουλος και ανέλυσε το πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο το έργο, που θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει μέσα στο 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2016.

Όπως τόνισε η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.000 – 34.000 θέσεων και θα συνοδεύεται από πάρκινγκ (υπόγειο και υπαίθριο) 1.500 θέσεων, τα οποία θα χρησιμοποιούν καθημερινή οι δημότες της Ν.Φιλαδέλφειας. Επίσης θα προσφέρει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας σε άνεργους, εκ των οποίων οι 200 με 400 θα είναι μόνιμες.

Ο αρχιτέκτων του έργου παρομοίασε την ολοκλήρωση του γηπέδου σαν μαραθώνιο, στον οποίο σημασία έχει ο τερματισμός και όχι ο χρόνος υλοποίησης. Γι’ αυτό τόνισε ότι “δεν θέλουμε να είμαστε σαφείς σε δεσμεύσεις ημερομηνιών γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις“.

Ο έτερος αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το έργο, Θανάσης Κυρατσούς, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μέσα από το γήπεδο στόχος είναι “να εκπροσωπείται το είναι και το φαίνεσθαι της ΑΕΚ“.

Χορηγία Πατριαρχείου

Ακολούθησε δια στόματος Μητροπολίτη Δράμας, Παύλου, η συμβολική χορηγία 50.000 ευρώ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ως το πρώτο λιθαράκι, όπως ανέφερε.

“Το κάστρο δεν θα πέσει ποτέ”

Φυσικά την παρουσίαση του νέου γηπέδου ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αφού διευκρίνισε ότι “το γήπεδο δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη, δεν θα έχει ιδιοκτήτη“, συμπλήρωσε ότι “έφτασε η ώρα της μεγάλης δικαίωσης. Το κάστρο δεν θα πέσει ποτέ και ο δικέφαλος αετός θα επιστρέψει πιο προστατευμένος” και ανακοίνωσε ότι οι θύρες, πλην της 21 για ευνόητους λόγους, θα φέρουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας (Έφεσος, Αϊβαλί, κλπ). Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιστραφεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αν για κάποιον λόγο δεν υλοποιηθεί το εγχείρημα.

Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο…“, ήταν η προς πάσα κατεύθυνση ατάκα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, ο οποίος κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι “ερχόμαστε. Σ’ ένα διαφορετικό τοπίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει ν’ αλλάξει“.

Στο βίντεο που ακολούθησε ο Κώστας Βουτσάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, εξιστορώντας στο μικρό εγγονό του όλη τη διαδρομή του γηπέδου. Με την ολοκλήρωση της προβολής το… λόγο πήραν οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα φίλαθλοι της ΑΕΚ που άρχισαν τα συνθήματα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν θρυλικές μορφές του μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος όπως ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Νεστορίδης, o Θωμάς Μαύρος, ο Ντέμης Νικολαΐδης αλλά και πολλοί άλλοι, πλήθος πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Πηγή: contra.gr