Η αστική ανάπλαση του κέντρου της πόλης συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Συνεργεία δουλεύουν ακατάπαυστα καθημερινές και αργίες με στόχο το έργο της ανάπλασης να ολοκληρωθεί αισίως στο τέλος του καλοκαιριού του 2014.

Το πρόβλημα ωστόσο εστιάζεται στο γεγονός ότι μαζί με τα έργα που αυτή τη στιγμή γίνονται τμηματικά στη Βενιζέλου, κυκλοφορεί αναγκαστικά και ο κόσμος, προκαλώντας ένα χάος.

Μια εικόνα τρέλας…κόσμος να περπατάει στη μέση του δρόμου, τα μηχανήματα να δουλεύουν αδιάλειπτα, τα μαγαζιά που εδρεύουν στην οδό να μην είναι εύκολα προσβάσιμα, μηχανάκια να ξεπετάγονται ενδιάμεσα από ανθρώπους και μπουλτόζες…και το χειρότερο από όλα όλα αυτά μέσα στη σκόνη.

Αυτό όμως που λυπεί αλλά και εξοργίζει περισσότερο είναι η βρωμιά που υπάρχει σε δρόμους και πεζοδρόμια, σε όλο το αναπλασμένο κέντρο της πόλης. Σκουπίδια πεταμένα από εδώ και από εκεί, λάσπες πάνω στα πεζοδρόμια και δεν υπάρχει καμία μέριμνα από το δήμο. Δεν αναφέρομαι στα κομμάτια που αναπλάθονται αλλά σε αυτά που έχουν ολοκληρωθεί. Αυτή την εικόνα θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω; Την εικόνα μιας πόλης χωρίς δρόμους και με βρώμικα πεζοδρόμια;

Τέλος, να σημειωθεί για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της κυκλοφορίας στην πόλη και της στάθμευσης. Τα έργα έχουν φτάσει στην  πιο κεντρική διασταύρωση της Βέροιας, Βενιζέλου-Μητροπόλεως-Εληάς, με την οδό Βενιζέλου κλειστή από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα 7 ημέρες την εβδομάδα, αφήνοντας μόνο 3 οδούς ανοιχτές για να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα, τα συμπεράσματα δικά σας….

Ρεπορτάζ: Λένα Μαρκογιαννάκη