Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και τον Οίκο Ναύτου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος διεξήχθη υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και διήρκησε πάνω από ένα μήνα.

Συνολικά, συνελήφθησαν έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν παρανόμως σε ιδιωτική κλινική μεγάλα χρηματικά ποσά βάσει παραστατικών νοσηλείας ασφαλισμένων του Ταμείου, τα οποία είχαν ήδη εξοφληθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε. επιχειρηματία του χώρου υγείας και, τις πρωινές ώρες σήμερα, ολοκληρώθηκε με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη από μεικτό κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. και της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Αιγάλεω, τριών υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου κατά τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 205.570,00 €, που αποτελούσαν μέρος της αμοιβής του κυκλώματος από την παράνομη εκταμίευση.

Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία, απάτη κατά του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το ΣΔΟΕ, ήδη, προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών κ.λ.π. περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ παράλληλα ενεργείται έρευνα στον Οίκο Ναύτου στον Πειραιά, προκειμένου να διακριβωθεί η έκταση της απάτης.

Πηγή: capital.gr