Το χειμερινό πρόγραμμα του δημοσίευσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, το οποίο είναι πλήρως οργανωμένο και επιπλέον άκρως κατανοητό.

Στο πρόγραμμα ο Εμπορικός Σύλλογος πέραν του κλασικού καθημερινού προγράμμματος παρουσιάζει και τις μέρες των εορτών μέσα στις οποίες περικλείει την Κυριακή 22/12, βάση της νομοθεσίας, προφανώς στη θέση της τελευταίας Κυριακής του χρόνου που συνήθως παρέμεναν ανοιχτά. Δείτε το αναλυτικά παρακάτω.

Nα σημειωθεί ωστόσο ότι ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας λέει ΟΧΙ στο Κυριακάτικο Άνοιγμα τις Κυριακές. Η σχετική ανακοίνωση ααναφέρει:

“Με ένα καθαρό ψυχρό επαγγελματικό υπολογισμό οι Βουλευτές του θερινού τμήματος της Βουλής, μέλη της Κυβερνήσεως και με σωρεία έωλων επιχειρημάτων ψήφισαν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Ενός θεσμού που κρατά πέρα των 2.000 ετών !

Η άποψη, η θέση και η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων σε όλη τη χώρα σε σχέση με την Κυριακάτικη Αργία, είναι γνωστή.

Παρά τα ψευδή δημοσιεύματα που στοχευμένα παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. ,εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών απ’ όπου και “τρέφονται”, για δήθεν ΄΄ μοιρασμένους ΄΄ Εμπορικούς Συλλόγους, για τάχατες ΄΄ διχασμένους ΄΄ εμπόρους και άλλα προβοκατόρικα, ένα είναι δεδομένο και καταγεγραμμένο…Το 90% και πλέον των εμπόρων της χώρας είναι αντίθετο με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, θεωρεί επιβεβλημένη τη νομοθετική κατοχύρωσή της και εκτιμά ότι το πρότερο νομοθετικό πλαίσιο ( με μια μόνο Κυριακή ανοιχτά, αυτή των Χριστουγέννων) είναι επαρκέστατο για όλους, καταναλωτές – καταστήματα – εργαζομένους..

Η επιχειρούμενη με τον νέο Νόμο ουσιαστικά ολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όχι μόνο μας βρίσκει ριζικά αντίθετους αλλά κυρίως μας βρίσκει έτοιμους να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε τον συγκεκριμένο Νόμο στην πράξη..

Αυτή την Κυριακή 3 Νοέμβρη (αλλά και κάθε Κυριακή ) όλα τα καταστήματα της πόλης μας(κι όχι μόνο) θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ..

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σας ζητά να μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, των υπεραγορών και των εμπορικών μονοπωλίων.

Σας προτείνει να μην παρασυρθείτε και να μην επισκεφθείτε κανένα μαγαζί την Κυριακή 3 Νοέμβρη..

Σας καλεί να ξεκινήσουμε την δική μας κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, που όσο περισσότερο θα μεγαλώνει και θα στεριώνει τόσο περισσότερο θα εμποδίζει την καταστροφή της ζωής μας και το μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και την πατρίδα μας..

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν είναι μόνο πρόβλημα των εμπόρων!!!.

Ξεκινούν από εμάς και θα φτάσουν σε όλους….!!!.

Θα τους αφήσουμε;;
Μπορούμε να το αποτρέψουμε!!!
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.ΑΛ.”

eborikos sil.program