naousanews.gr

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός – απολογισμός του Δήμου Νάουσας για το 2012 με ζημίες χρήσεως γύρω στα 3εκ. ευρώ, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση και στις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της μειωμένη κρατικής επιχορήγησης. Τόνισε πως παρά τα ελλείμματα τα οποία οφείλονται στην έλλειψη πόρων, ξεκαθαρίζοντας πως είναι άλλο πράγμα οι ζημίες και άλλο οι οφειλές.Υπογράμμισε ακόμη πως ο δείκτης ρευστότητας του δήμου είναι 1.7 που δείχνει την φερεγγυότητα του σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ηλίας με τη σειρά του δήλωσε πως ο ισολογισμός είναι πραγματικός και πως ο δήμος δεν χρωστά πλέον σε προμηθευτές το 2010 και το 2012 και πολύ σύντομα θ α εξοφληθεί και το 2012.

Στη συνέχεια οι ορκωτοί λογιστές ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση του δήμου και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ίλια Ιωσηφίδου μίλησε για κακή διαχείριση του κολυμβητηρίου, καθώς όπως είπε, για μια περίοδο δεν υπήρχε διαχειριστικός έλεγχος, δεν κοβόταν αποδείξεις και υπήρχαν ατασθαλίες.

Αναφέρθηκε ακόμη στην διαχείριση της ΔΕΤΑΒ αλλά και της ΚΕΠΑΠ. «Πάντα σας εφιστούσαμε την προσοχή για να κάνετε  οικονομία αλλά δεν υπάρχει οργάνωση του δήμου ούτε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων  κατηγόρησε το δήμο για αμέλεια. «Δεν λειτουργήσατε εγκαίρως  για να μειώσουμε την ποσότητα των σκουπιδιών.   Τέλος για τη λειτουργία του δήμου είπε πως παρότι υπήρξε  μείωση κατά 1.170.000 ευρώ του κόστους εργασίας από μειώσεις μισθών, ο δήμος «χαράτσωσε» τους πολίτες.

Για «τρύπα»  ύψους 3,5  εκ. ευρώ μίλησε ο Βασίλης Γώγος, ο οποίος είπε πως ο  Δήμος οδεύει προς χρεωκοπία καθώς μειώθηκε και η περιουσία του δήμου.

Για τα χρέη του δήμου και τις αυξήσεις των χαρατσιών προς τους πολίτες μίλησε ο Γιώργος Καρτσιούνης και ο Λάκης Λακηνάνος.

«Προσθετικά  όλες οι οφειλές του Δήμου ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ», δήλωσε ο Γιώργος Φουντούλης, τονίζοντας πως οι δήμοι θα βουλιάξουν αν δεν γίνουν επιχειρήσεις και δεν είναι αυτάρκεις. «Πρέπει να δούμε τον δήμο του αύριο», είπε χαρακτηριστικά. Στον κ. Φουντούλη απάντησε ο κ. Καραμπατζός λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κινδυνολογούν για να δημιουργούν εντυπώσεις ελέω λαϊκισμού και συνθηματολογίας.

Ο δήμαρχος Νάουσας επανέλαβε τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρξαν  με τη λύση της ΚΕΠΑΠ και το κενό που υπήρχε μέχρι την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου, τονίζοντας πως ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης το στήριξαν.

Πηγή: naousanews.gr (κείμενο & φωτογραφία)