Πολλοί προπονητές προσπαθούν να εφαρμόσουν το rotation στις ομάδες τους, αλλά λίγοι είναι αυτοί που καρπώνονται τα οφέλη που μπορεί να επιφέρει.

Δεν είναι λίγες οι ομάδες που παρόλο που έχουν βάθος στο ρόστερ τους και οι προπονητές τους διαθέτουν τις επιλογές για να ανακατέψουν την τράπουλα, μεσούσης της σεζόν αρχίζουν να απομακρύνονται από τους στόχους τους. Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι γεμάτος σε κάποιες θέσεις, όπως για παράδειγμα στους μπακ και στην μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά, πλέον, μετά από το θέμα που προέκυψε με τον Κάτσε και το γεγονός ότι ο Λόπεθ δεν υπολογίζεται από τον Στέφενς, είναι μείον στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών και των κεντρικών χαφ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προσπαθεί, όμως, μέσω του rotation να κρατήσει την ομάδα του ετοιμοπόλεμη σε βάθος χρόνου. Και μέχρι στιγμής είναι η αλήθεια ότι το κάνει με επιτυχία. Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Λόπεθ δεν του βγήκε, ότι ο Λίνο είναι μεγάλος σε ηλικία, ότι ο Κάτσε από ένα απρόσμενο γεγονός δεν είναι στην διάθεσή του και παρά το ότι κάποιοι παίκτες σε κάποιους αγώνες δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, έχει καταφέρει μέσω της διαχειρισής του και να κρατήσει τον ΠΑΟΚ εντός στόχων και να δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του, όποτε παίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί, άλλωστε, τυχαίο ότι οι Λούκας, Σκόνδρας και Τζαβέλλας ήταν από τους διακριθέντες στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Στέφενς έχει πλάνο για το πότε θα αγωνιστεί ο καθένας. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να “κάψει” κανέναν παίκτη, αφού ξέρει ότι ειδικά μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όλοι είναι πολύτιμοι. Συν τοις άλλοις έχει καταφέρει με την τακτική που ακολουθεί και το επιτυχημένο rotation που εφαρμόζει να αποφεύγονται τραυματισμοί λόγω κόπωσης.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς ότι ο Στέφενς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα έχει πιο ενεργό ρόλο απ’ ότι το καλοκαίρι και πως θα έχει, πλέον, ξεκάθαρη εικόνα των προσθαφαιρέσεων που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ, τότε εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ μετά τον Ιανουάριο μπορεί να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και ο Ολλανδός απλώς να καθοδηγεί μαεστρικά το σύνολο που θα έχει στα χέρια του.

Για να συνοψίσουμε, βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει άνετα τον Πανθρακικό έχοντας για πρωταγωνιστές παίκτες που βρέθηκαν στην ενδεκάδα μετά από καιρό και ξεκουράζοντας ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Λίνο και ο Κίτσιου.

Αν έρθει η στιγμή που θα μπορούν να ξεκουράζονται χωρίς… πονοκεφάλους και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και οι χαφ του “Δικεφάλου”, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία υπερπλήρη ομάδα που θα έχει τις βάσεις να αντέξει χωρίς προβλήματα σε μία σεζόν με 60 αγώνες.

Πηγή: olapaok.gr