Άδικη χαρακτηρίζουν τη φορολογία αγροτεμαχίων και οικοπέδων 22 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, «η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, πέρα από άδικη για τους αγρότες, θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών μας και πάρα πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία».

Προσθέτουν επίσης ότι, με βάση τους πίνακες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους συντελεστές θέσης, χρήσης, απόστασης από τη θάλασσα, μεγέθους γηπέδων και κτίσματος, υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση.

Η επιβάρυνση αυτή αφορά τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα επίμαχα αγροτεμάχια, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα, παρατημένα από τους κατόχους. Είναι δηλαδή εγκαταλελειμμένες γαίες που δεν αποδίδουν τίποτα στον κάτοχο, ο οποίος μπορεί να είναι συνταξιούχος ή να μην κατοικεί στην περιοχή του χωραφιού.

Τούτων όλων δοθέντων, οι 22 βουλευτές της ΝΔ καλούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες καθώς και τι θα κάνει σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους.

Οι ερωτώντες Βουλευτές είναι:

1. Τζαμτζής Ιορδάνης

2. Βογιατζής Παύλος

3. Κυριαζίδης Δημήτριος

4. Αντωνίου Μαρία

5. Νταβλούρος Αθανάσιος

6. Κόλλιας Κωνσταντίνος

7. Λαμπρόπουλος Ιωάννης

8. Κωνσταντόπουλος Γιώργος

9. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος

10. Ταλιαδούρος Σπύρος

11. Ιωαννίδης Ιωάννης

12. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος

13. Τσαβδαρίδης Λάζαρος

14. Βλαχογιάννης Ηλίας

15. Στύλιος Γιώργος

16. Μαρίνος Ανδρέας

17. Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος

18. Πασχαλίδης Γιάννης

19. Σκόνδρα Ασημίνα

20. Βλάχβεης Μενέλαος

21. Σαμπαζιώτης Δημήτριος

22. Κουτσούμπας Ανδρέας

Πηγή:skai.gr