Τα αυτόνομα αυτοκίνητα αργούν μερικά ακόμη χρόνια για να περάσουν στη παραγωγή, αλλά η Google έχει κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον απώτερο στόχο, αυτά τα αυτοκίνητα να οδηγούν καλύτερα και ασφαλέστερα από εσένα.

Σύμφωνα με τον Chris Urmson, υπεύθυνο του αυτόνομου συστήματος οδήγησης της Google, μετά την ανάλυση δεδομένων που προήλθαν από εκατοντάδες χιλιάδων χιλιομέτρων που διένυσαν τα αυτόνομα αυτοκίνητά της, τα αποτέλεσμα έδειξαν πως τα αυτοκίνητα της διατηρούν καλύτερα την ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας πιο ομαλά, σε σχέση με τους επαγγελματίες οδηγούς της.

Ο Urmson συμπλήρωσε πως σήμερα τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως χιόνι ή βροχή, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, μιας και η τεχνολογία βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Καλώς ή κακώς, δεν θα αργήσει η ώρα που πιθανότατα ένας υπολογιστής θα οδηγεί γρηγορότερα ένα αυτοκίνητο σε μια πίστα, σε σχέση με έναν άνθρωπο, αλλά στο μέλλον ίσως κάποιος πει πως ο Senna, o Schumacher και άλλοι οδηγοί τέτοιου επιπέδου ήταν σπουδαίοι, αλλά το δικό μου PC είναι καλύτερο. Φαίνεται πως τα ρομπότ έρχονται όλο και γρηγορότερα στη καθημερινότητα μας.

Πηγή: autoblog.gr