Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το 0-2, νίκησε τη Μακάμπι 3-2 στην Τούμπα και οδηγεί την κούρσα του ομίλου, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο από μόνο του θα μπορούσε να είναι ολόκληρο το ματς. Τέσσερα γκολ, δύο χαμένα πέναλτι και ένα δοκάρι. Α, και κόσμο στην Τούμπα, για πρώτη φορά εφέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κόσμος που σίγουρα τραβούσε τα μαλλιά του όταν είδε τον Δικέφαλο να μπαίνει με τουπέ στο ματς και να πληρώνει την χαλαρότητα και την αδράνειά του.

0-2 στο 22ο λεπτό με μια Μακάμπι να κάνει πλάκα απέναντι στην… παιδική χαρά. Το πρώτο γκολ ο Ντλοβού στο 13ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Κατσουράνη και το δεύτερο γκολ ο Γκολασά στο 22ο λεπτό με φοβερό σουτ. Ανενόχλητος!

Οι δύο σφαλιάρες φαίνεται πως πόνεσαν και ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα στη συνέχεια και με συνοπτικές διαδικασίες έδειξε την ανωτερότητά του και έφερε το ματς στα ίσια. Χρειάστηκαν τέσσερα λεπτά για να γίνει το 0-2, 2-2, αλλά και δύο χαμένα πέναλτι για να μη γίνει η ανατροπή. Στο 35ο λεπτό ο Βίτορ με κεφαλιά συνέχισε να κάνει αυτό που έκανε δύο φορές κόντρα στον Αστέρα (να σκοράρει με κεφαλιά) και στο 39′ ο Νίνης (κι αυτός με κεφαλιά!) έκανε το 2-2. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι με σουτ, μετά το ριμπάουντ στο χαμένο πέναλτι του Στοχ. Ο Σλοβάκος είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί, αλλά έχασε και δεύτερο πέναλτι -για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, αμφότερα τα έδιωξε ο Σάρανοφ- στο 45ο λεπτό. Πέναλτι που έκανε μετά από χέρι ο Τσότσαλιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πάλι χαλαρός. Τόσο ώστε να βγει η Μακάμπι μπροστά και να απειλήσει τον Χακόμπο, θυμίζοντας εικόνα πρώτου ημιχρόνου. Το καλό για τον Δικέφαλο ήταν πως η διαφορά ποιότητας κρατούσε το σκορ στο 2-2, ενώ στο 66′ και ουσιαστικά από το πουθενά -βάσει εικόνας εκείνη τη στιγμή- οι γηπεδούχοι έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η συνέχεια θα ήταν θριαμβευτική. Ηταν τέτοιο το μομέντουμ που το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις θριάμβου. Οι παίκτες, όμως, χαλάρωσαν ξανά, θεωρώντας πως το ματς τελείωσε. Αυτό έφερε τη Μακάμπι μπροστά στα τελευταία λεπτά και χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Χακόμπο στο 87′ για να διατηρηθεί το 3-2. Σκορ που φέρνει τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Αλκμααρ.

MVP:

Ο Στοχ. Οσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Παίκτης που έχει χάσει δύο πέναλτι και συνεχίζει στο ματς με αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, είναι ήρωας.

Αδύναμος κρίκος:

Ολη η άμυνα του Δικεφάλου. Από τα άκρα, μέχρι το κέντρο. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει αυτό το πράγμα από την αρχή της σεζόν.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο. Κέρδισε την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου (άντε, μαζί με την Σαχτιόρ). Το έκανε, όμως, δύσκολα. Οπως και με την Σαχτιόρ, όπως πολλές φορές φέτος. Εχει κενά που καλύπτονται από την ποιότητά του κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Θα έρθουν, όμως, παιχνίδια που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60′ Λούκας), Στοχ (87′ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (78′ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Μακάμπι Χάιφα (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73′ Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μπόκολι, Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69′ Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46′ Αμπουχατζίρα), Ράγιος

Πηγή: contra.gr