Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με τον αν. Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒέροιας κ. Θωμά Αγγελίνα και τους ανάδοχους εργολάβους δημοσίων έργων Κ/Ξ ΣΙΟΥΡΑΝΤΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, παρουσία του Γεν. Δ/ντή της ΔΕΥΑΒ κ. Θωμά Αχτσή, υπέγραψαν στο γραφείο της την σύμβαση που αφορά την κατασκευή του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΙΓΚΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι #456.330,00# €. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Καλίγκα (περιοχή «Καλή Παναγιά») του Δήμου Βέροιας και ειδικότερα τη διανομή του νερού, από τον υφιστάμενο αγωγό προς την προτεινόμενη δεξαμενή και την διανομή αυτού από τη δεξαμενή στις οικίες της περιοχής, με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς 10 και 16ΡΝ. Το πρώτο τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού έχει μήκος 1.118,02m, ενώ το δεύτερο τμήμα έχει μήκος 1.013,51m. Από την δεξαμενή μέσω του τρίτου αντλιοστασίου, χαράζεται ένας καταθλιπτικός αγωγός μήκους 149,22m, ενώ στο τελευταίο τμήμα χαράζεται ένας πιεζομετρικός αγωγός, μήκους 1.889,27 m, που καταλήγει σε κατάλληλο σημείο στον οικισμό, μέσω του οποίου υδροδοτείται η περιοχή.

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το Ε. Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» – Άξονας Προτεραιότητας 07 – «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής».