«Φρένο» στα αθρόα αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων λόγω οφειλών, ιδιαίτερα για μικρά ποσά, της τάξης των 5 και 10 ευρώ, επιχειρούν να βάλουν οι τράπεζες, προκειμένου να αποτρέψουν ένα νέο «κύμα» αναλήψεων από το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την «Καθημερινή»

Τα αιτήματα προς τις τράπεζες για κατασχέσεις από καταθετικούς λογαριασμούς έχουν αυξηθεί κατά 85% το τελευταίο έτος, αγγίζοντας τις 80.000 κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2013. Πέραν μάλιστα των ΔΟΥ, στο «χορό» των αιτήσεων έχουν πλέον εισέλθει και οι Δήμοι, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες.

Στόχος των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», είναι να τεθεί ένα όριο, παραδείγματος χάριν 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται αιτήματα κατασχέσεων, τα οποία δεν ενέχουν ουσιαστικό εισπρακτικό όφελος για το Δημόσιο.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία κάθε εφορία θα «φορτώνει» με ηλεκτρονικό τρόπο το κατασχετήριο για τον οφειλέτη, και η τράπεζα θα το παραλαμβάνει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη.

Πηγή: skai.gr