Επίθεση με αυγά από δύο νεαρούς δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν José Manuel Barroso, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για την πολιτική λιτότητας και για τον θάνατο των μεταναστών στη Λαμπεντούσα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Λιέγη του Βελγίου.

Σύμφωνα με το Europa Press, τα αυγά δεν πέτυχαν τον Barroso ή κάποιον από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, μεταξύ των οποίων ήταν ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders, ωστόσο άφησαν σημάδια στο σημείο που καθόντουσαν.

Οι δύο νέοι οδηγήθηκαν εκτός αίθουσας και συνεχίστηκε η συζήτηση.

Το Debating Europe είναι μια σειρά συναντήσεων με τους πολίτες σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν έγινε μετά την πρώτη ώρα της συζήτησης, όταν οι συντονιστές έδωσαν το λόγο στους δύο νέους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το αγόρι είπε στον Barroso επικαλούμενο μια έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, ότι «95% των πολιτών σας απορρίπτουν τη λιτότητα και δεν εισακούγονται». Το κορίτσι τον κατηγόρησε και του είπε πως είναι υπεύθυνος για την «Ευρώπη Φρούριο» που στοίχησε τη ζωή σε μετανάστες.

Ένας εκ των συντονιστών τους διέκοψε και τους υπενθύμισε ότι έπρεπε να κάνουν ερωτήσεις και όχι δηλώσεις, αλλά ο Barroso ζήτησε να συνεχίσουν. «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν λεφτά για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής του ελεύθερου εμπορίου», είπε ο νεαρός και όταν τους πήραν τα μικρόφωνα, άρχισαν να εκτοξεύουν αυγά.

*φωτογραφία από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πηγή: euractiv.gr