Σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 15/10 στη Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Γιώργο, παρουσίασε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας για το χρονικό διάστημα 2013 -2014.

Το Πρόγραμμα καταρτίστηκε και άρχισε ήδη να υλοποιείται από την Επιτροπή Τουρισμού και ανέρχεται στο ποσό των 600.000€, για το οποίο έγινε δημόσιος διαγωνισμός.

Στις ενέργειες και δράσεις του Προγράμματος περιλαμβάνονται εκδόσεις εντύπων και ψηφιακού υλικού (έχουν ήδη γίνει), καταχωρήσεις, συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, φιλοξενίες δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων από ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργία τουριστικού portal κ.ά.

Όπως τονίστηκε, η επιλογή των δράσεων έγινε με βάση τις ανάγκες της Περιφέρειας σε υλικό, τις στοχευμένες τουριστικές αγορές και την προβολή όλων των θεματικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.

Οι Εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια είναι:

Του Λονδίνου, η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Θεσσαλονίκη, του Βελιγραδίου, της Σόφιας, του Μιλάνου, της Μόσχας, του Βερολίνου, της Βουδαπέστης, καθώς και σε Θεματικές Εκθέσεις όπως αυτή του Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία κ.λπ.

Σε πολλές από τις παραπάνω Εκθέσεις την Ημαθία θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ενώ σ’ αυτές του Βελιγραδίου, του Βερολίνου και του Μιλάνου την Ημαθία και την Περιφέρεια θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Σαλιάγκας, υπεύθυνος Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και η Π.Ε. Ημαθίας ήδη προετοιμάζονται τις μέρες αυτές για την υποδοχή και φιλοξενία του 2ου γκρουπ των δημοσιογράφων που προσκλήθηκαν από την Περιφέρεια και θα επισκεφθούν τη Βεργίνα, τη Βέροια, τη Νάουσα και τη Σχολή Αριστοτέλους, ενώ παράλληλα θα γευτούν την τοπική κουζίνα και τα κρασιά. Οι προσκεκλημένοι προέρχονται από ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία και Αραβικές χώρες.