Δεν παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία να αγοράσει κανείς μονοθέσιο F1, πόσο μάλλον μέσω eBay. Τις προηγούμενες ημέρες όμως υπήρχε αυτή η δυνατότητα για όποιον είχε τα χρήματα και την όρεξη.

Ο λόγος για μία Minardi-Lamborghini M191L του 1992, που έκανε την εμφάνιση της στο site δημοπρασιών πριν μερικές ημέρες. Το συγκεκριμένο παράδειγμα ήταν ένα εκ των τριών στο σύνολο που κατασκευάστηκαν και το μοναδικό «εν ζωή». Τα άλλα δύο είτε έχουν αποσυναρμολογηθεί είτε έχουν χαθεί. Η Minardi αυτή έχει στο πίσω μέρος έναν V12 3,5 λίτρων από την Lamborghini που αποδίδει 700 άλογα στις 13.800 στροφές ανά λεπτό.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η Lamborghini έχει δώσει κινητήρα μόνο σε δύο ομάδες F1 και η Minardi ήταν μία από αυτές. Ok, δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν μία έκτη θέση στο Ιαπωνικό Grand Prix αλλά και πάλι. Να σημειωθεί επίσης πως το μονοθέσιο οδηγήθηκε και από τον Valentino Balboni για σκοπούς επίδειξης σε events στο Road Atlanta και το Sebring.

Μπορεί τα 700 άλογα να μην ήταν αρκετά για να χτυπήσει στα ίσια τις Williams, τις McLaren, τις Benetton κλπ της εποχής αλλά τι συζητάμε τώρα; Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Το μονοθέσιο πωλήθηκε για μόλις 180.000$… 180.000 δολάρια για ένα πλήρως ανακατασκευασμένο μονοθέσιο Formula 1, ακόμα και αν αυτό είναι μία Minardi!

Πηγή: autoblog.gr