Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος της παρέλασης σήμερα 16 Οκτωβρίου στη Βέροια, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, με την παρουσία αρκετών πολιτών οι οποίοι δεν φοβήθηκαν τη βροχή αλλά και των τοπικών αρχών.Την παρέλαση τίμησε με την παρουσία του από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης ο κ. Αθανάσιος Καρούτζος.

Η παρέλαση ξεκίνησε την καθιερωμένη ώρα, στις 12:00, ενώ νωρίτερα το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Ι.Ν του Αγίου Αντωνίου Βέροιας και μισή ώρα πριν την παρέλαση έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου. Την παρέλαση άνοιξε η μπάντα (Φιλαρμονική του Δήμου) και η μπαντίνα και στη συνέχεια παρέλασαν οι μαθητές- τα σχολεία, σύλλογοι, σχολεία και ο Στρατός.

Σήμερα η πόλη γιορτάζει τα 101 χρόνια από την απελευθέρωσή της, θυμίζοντας σε όλους τις ένδοξες στιγμές αλλά και υπενθυμίζοντας ότι η ελευθερία είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Κυριακή  20-10-2013 στις 20:30 στο Χώρος τεχνών Δήμου Βέροιας  θα πραγματοποιηθεί «Αφιέρωμα  στο Ελληνικό τραγούδι» από τη συμφωνική ορχήστρα νέων Ελλάδος στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση.

parelasi