Ένα πραγματικά τρομακτικό ατύχημα συνέβη στον Grand Prix του Houston για την IndyCar Series. Στο ατύχημα ενεπλάκη ο τρεις φορές νικητής του Indy 500, Dario Franchitti και ο γνώριμος μας από την θητεία του στην F1, Takuma Sato.

Indycar-crash-700x384Οι δύο οδηγοί μάχονταν για μία θέση όταν στον τελευταίο γύρο χτύπησαν μεταξύ τους. Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε την «απογείωση» του μονοθεσίου του Dario Franchitti που χτύπησε στα προστατευτικά και κατέληξε στην πίστα.

Όταν το συνεργείο κατάφερε να βγάλει τον Franchitti από το μονοθέσιο, τον τοποθέτησαν σε φορείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε ραγίσει δύο σπονδύλους και τον δεξιό του αστράγαλο ενώ είχε υποστεί και διάσειση. Ο οδηγός από την αρχή είχε τις αισθήσεις του και είχε πολύ καλή επαφή με το περιβάλλον. Από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις μετά το ατύχημα, 13 θεατές και ένας υπεύθυνος της πίστας τραυματίστηκαν. Δύο εκ των θεατών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Πηγή: autoblog.gr