Κατηγορίες σε 30 ακτιβιστές της Greenpeace απήγγειλαν σήμερα οι δικαστικές αρχές της Ρωσίας.

Image Image.ashxΟι ακτιβιστές κινδυνεύουν πλέον να καταδικαστούν έως και σε 15ετή κάθειρξη επειδή επιχείρησαν να ανέβουν σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική.

«Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους τριάντα υπόπτους για την επίθεση στην εξέδρα Πριραζλομνάγια» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ανακριτές. «Οι κατηγορούμενοι δεν δέχονται την ενοχή τους και αρνούνται προς το παρόν να καταθέσουν», προστίθεται στο κείμενο.

Τα μέλη του πληρώματος του παγοθραυστικού Arctic Sunrise, τέσσερις Ρώσοι και 26 πρόσωπα από 17 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων έξι Βρετανοί, δύο Καναδοί, ένας Αμερικανός και ένας Γάλλος, κρατούνται στο Μουρμάνσκ μετά την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της ρωσικής ακτοφυλακής στο πλοίο, στις 19 Σεπτεμβρίου, στη θάλασσα Μπάρεντς.

Νωρίτερα, πολλοί από τους ακτιβιστές είχαν επιχειρήσει να ανέβουν στην εξέδρα του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, καταγγέλλοντας τους κινδύνους που συνιστά για το περιβάλλον η άντληση υδρογονανθράκων.

Οι ακτιβιστές αρνούνται την κατηγορία της πειρατείας και υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των ρωσικών αρχών ήταν παράνομες γιατί έγιναν στα διεθνή ύδατα.

Πηγή: zougla.gr