Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας-Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑμεΑ ” Τα Παιδιά της Άνοιξης.

paidia_anoiksiΟι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν επιφάνεια 1280τ.μ και με την ολοκλήρωσή τους πρόκειται να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες προσωρινές εγκαταστάσεις του Κέντρου, το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 58 παιδιά μεταξύ των οποίων και τα 22 παιδιά του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Αλεξάνδρειας.

Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο Κέντρο να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά και παράλληλα θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το εν λόγω έργο, καθώς και η αγορά δύο καινούριων λεωφορείων, που χρηματοδοτήθηκαν με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσονται στην εν εξελίξει τριετή πρωτοβουλία (2012-2015) του Ιδρύματος, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τα προγράμματα πλήθους μη κερδοσκοπικών οργανισμών, σε όλη την Ελλάδα.

Α.Π 304.13Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 στη Συνέντευξη Τύπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα:

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση « Ένας χρόνος δράσεων στην Ελλάδα»

ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αναφέρθηκε στη δύναμη της φιλανθρωπίας που ενώνει ουσιαστικά, συνδέει συναισθηματικά και δεσμεύει ηθικά το κοινωνικό σύνολο, συμπληρώνοντας τις προσπάθειες του Κράτους για την καθιέρωση μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελλάδα, οι άνθρωποί της και τα ουσιαστικά τους προβλήματα έχουν όντως ανάγκη για μία Κοινωνία Πρόνοιας, για μία δίκαιη, δυναμική και βιώσιμη κοινωνία, όπου όλα τα μέλη της, από όλους τους τομείς – δημόσιοι, ιδιωτικοί, μη κερδοσκοπικοί και υπερεθνικοί οργανισμοί, και ανθρωπιστικές οργανώσεις – συμβάλλουν στη δημιουργία μίας υγιούς κοινωνίας, η οποία είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές και σύνθετες προκλήσεις του «σήμερα». Μία κοινωνία που μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες των πολιτών της, που χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ευγένεια, και που, εν κατακλείδι, μπορεί να μας προσφέρει τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Αυτά τα όνειρα των γονιών και των παιδιών μας για ένα καλύτερο αύριο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ τις προς κατασκευή εγκαταστάσεις, ειδικότερα σε μια εποχή που η κρίση ακινητοποιεί τα πάντα, αν δεν υπήρχαν οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το σημαντικό αυτό έργο θα προσφέρει άριστες εγκαταστάσεις για τα παιδιά μας, αυξάνοντας παράλληλα τη δυναμικότητα του Κέντρου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας ,οι εργαζόμενοι, οι γονείς και τα παιδιά ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.