Προς το τέλος οδεύουν οι διαδικασίες μετρήσεων στο οικόπεδο 12, όπως μεταδίδει το Sigmalive. Την ίδια ώρα και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα τεμάχια της ΑΟΖ προχωρούν κανονικά.

oil_platformΣύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπο Έλληνα, η εταιρεία Noble βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει τις μετρήσεις της στο οικόπεδο 12, ενώ η ανάλυση των αποτελεσμάτων θα αρχίσει γύρω στις αρχές Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, γίνονται μελέτες σε σχέση με τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών, μέσω των οποίων διαφάνηκαν ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη περαιτέρω κοιτασμάτων στο ίδιο οικόπεδο. Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει νέα ερευνητική γεώτρηση το δεύτερο μισό του 2014.

Από την άλλη η εταιρεία Total έχει ολοκληρώσει τις σεισμικές της έρευνες και αυτό το διάστημα πραγματοποιεί αναλύσεις στα αποτελέσματα.

Προβληματισμός φαίνεται να προκύπτει σε ότι αφορά τις σεισμικές έρευνες της εταιρείας ΕΝΙ λόγω της έντονης παρουσίας πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή. Αν και η εταιρεία θέλει να προχωρήσει με τις σεισμικές έρευνες της στα οικόπεδα 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο οι εξελίξεις φαίνεται να προκαλούν ανησυχία στους Ιταλούς.

Πηγή: energypress.gr