Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30-8) η υποβολή αιτήσεων για διάθεση ξυλείας από τον Δήμο Νάουσας με σκοπό τη θέρμανση ενόψει της χειμερινής περιόδου 2013-14. Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου υποβλήθηκαν συνολικά 1.247 αιτήσεις δημοτών μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά.

ksula_kausoksulaΗ επεξεργασία των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει η αρμόδια Διαπαραταξική Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εγκρίνει τους δικαιούχους σύμφωνα με τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Η συνολική ποσότητα ξυλείας που θα διατεθεί είναι 3.000 τόνοι και σε κάθε δικαιούχο, ο οποίος πληροί τα αντικειμενικά κριτήρια, θα δοθεί ποσότητα 5 τόνοι και σε τιμή που θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου. Η διαθέσιμη ξυλεία από το δημοτικό δάσος, όπως είναι λογικό, δεν επαρκεί για όσους υπέβαλλαν αίτηση.

Πώς θα γίνει η διάθεση ξυλείας στους δικαιούχους

Σχετικά με τη διάθεση της ξυλείας διευκρινίζονται τα εξής:

1. Η διάθεση των καυσόξυλων θα γίνει κατά προτεραιότητα (ξεκινώντας απ’ τα χαμηλότερα εισοδήματα) και μέχρι να εξαντληθεί η καθορισμένη ποσότητα ξυλείας.

2. Οι δημότες που δικαιούνται ξυλεία θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και στη σχετική κατάσταση δικαιούχων, η οποία θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας www.naoussa.gr , δίπλα από το ονοματεπώνυμο κάθε δικαιούχου θα αναφέρεται η ημέρα και η ώρα που οφείλει να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης υλοτομίας στο βουνό, για να παραλάβει την ξυλεία.

3. Η παραλαβή της ξυλείας θα γίνεται από τους ίδιους τους δημότες με δικό τους μεταφορικό μέσο, άκοπα (μήκος 1,20μ.)

4. Η τιμή που θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο.

5. Από τη Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα γίνεται αυστηρός έλεγχος τόσο κατά τη διάρκεια της διάθεσης καυσόξυλων, όσο και κατά την παραλαβή-αποθήκευσή τους, ώστε να αποφευχθούν παρανομίες. Τονίζεται ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άλλος είναι ο δικαιούχος και άλλος παρέλαβε και κατανάλωσε την ξυλεία, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και όλες οι νόμιμες κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Νάουσας-Διεύθυνση Περιβάλλοντος τηλ. 23323 50344 (αρμόδια κ. Μ. Σκόδρα).