Μία σημαντική πρωτοβουλία τού Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 22 Αυγούστου, στη Νάουσα. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα (summer school) υψηλής ποιότητας, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

sxoli_aristoteliΣτόχοι του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι η ανάλυση σύγχρονων ζητημάτων Διεθνών Σχέσεων, η κατάρτιση των συμμετεχόντων σε αυτά, η καλλιέργεια επαφών και συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Εκτός από την κεντρική θεματική (Διεθνείς Σχέσεις και οι φυσικοί πόροι στη Μεσόγειο), τα ζητήματα που θα αναπτυχθούν είναι Διαχείριση Κρίσεων, Στρατηγική, Ζητήματα Μέσης Ανατολής, οι αναδυόμενες δυνάμεις.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μέρες και θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή του Αριστοτέλη, με σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια σημασία της. Ήδη από την πρώτη χρονια γνωρίζει επιτυχία συγκεντρώνοντας δεκάδες φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Για περισσότερα δείτε στην ιστοσελίδα τού Εργαστηρίου: www.diethneis-sxeseis.gr