Για 13η συνεχόμενη χρονιά έγιναν με επιτυχία στο ΣΕΛΙ οι εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας, με την ευκαιρία την γιορτή της Παναγίας τον 15Αυγουστο.

vlaxoiΤην Παραμονή της εορτής της Παναγίας έγινε η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του χωριού, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με παιδιά του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές Βλάχικες στολές της περιοχής να υποβαστάζουν την εικόνα καθ’ όλη την διάρκεια της περιφοράς. Στις 9:00 το βράδυ ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας χόρεψε στην πλατεία του χωριού με 40μελές συγκρότημα και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια της περιοχής στην Βλάχικη γλώσσα.

Η μπάντα των Φώτη Καραβιώτη και Δημήτρη Παράσχου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το γλέντι που κράτησε μέχρι τις 4:00 το πρωί διασκεδάζοντας τον κόσμο που δεν σταμάτησε να χορεύει και να διασκεδάζει με την κρυστάλλινη και μοναδική φωνή του τραγουδιστή Γιώργου Μανέκα. Το κέφι, η συμμετοχή στον χορό και η διάθεση του κόσμου την φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα θερμή και εντυπωσιακή.

vlaxoi1Ο Σύλλογος Βλάχων θα ήθελε να τονίσει το γεγονός ότι διοργάνωσε αποκλειστικά με δικά του έξοδα την όλη εκδήλωση, και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο παρά την οικονομική κρίση και τα λιγοστά έσοδα που έχει μόνον από τις εισφορές των μέλων του. Εκφράζει την λύπη του και την δυσαρέσκειά του για τις αίολες υποσχέσεις που είχε για οικονομική βοήθεια στην συγκεκριμένη εκδήλωση από τοπικούς παράγοντες, καταστήματα και συλλόγους που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Άλλωστε η παροιμία του σοφού λαού μας το λέει: « Το τάξιμο δεν χαλάει κανέναν το δόσιμο χαλάει …»