Το 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, που διοργάνωσε το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, έληξε το Σάββατο 10 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία.

eme_imathiasΠαρά την οικονομική δυσχέρεια του καιρού μας, το φετινό σχολείο παρακολούθησαν περισσότεροι μαθητές από πέρυσι τόσο από την Ημαθία όσο και από διάφορες περιοχές της χώρας, Τα μαθήματα γίνονταν κάθε πρωί στο 1 Λύκειο Νάουσας οσε 5 διδακτικές ώρες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που δίδαξαν, είχαν την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Παραρτήματος Ημαθίας.

Να σημειωθεί ότι καθηγητές δίδαξαν και απογεύματα σε γκρουπ μαθητών που θέλησαν πρόσθετα μαθήματα, κυρίως διαγωνιστικών μαθηματικών. Τα απογεύματα οι μαθητές δραστηριοποιήθηκαν σε μια ποικιλία θεμάτων και σε ένα «πυκνό» πρόγραμμα δράσεων. Παρακολούθησαν δύο διαλέξεις μαθηματικού περιεχομένου και μια παρουσίαση σχετικά με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Ημαθίας από εκπρόσωπο της ΔΕΗ.

Συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Επισκέφθηκαν τη Σχολή του Αριστοτέλη και τον Τάφο της Κρίσεως και ενημερώθηκαν για τη σημασία τους. Επίσης ασχολήθηκαν με σκάκι και έμαθαν «κόλπα» με τραπουλόχαρτα, που παρουσίασε εκπαιδευτικός. Κάτω από την επίβλεψη γυμναστών, αθλητών και ναυαγοσωστών πήραν μέρος σε αθλοπαιδιές (τένις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ), κολύμπησαν στο κολυμβητήριο και συμμετείχαν σε πεζοπορία. Τα βράδια παρακολούθησαν επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες σχετικές με τα μαθηματικά. mail: mathima0@gmail.com www.emeimathias.gr.

eme_imathias1Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο «ΒΕΡΜΙΟΝ» ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ κ. Στέλιος Μιόγλου μίλησε για θετικό απολογισμό του σχολείου,. Ευχαρίστησε τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος και εξήρε τη στάση τους.

Ευχαρίστησε τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Νάουσας κ. Μανώλη Σαμόγλου, τους διδάσκοντες, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά και ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και τους εθελοντές Nαουσαίους ομαδάρχες των παιδιών, που δούλεψαν ακούραστα. Ευχαρίστησε ακόμη τους χορηγούς της διοργάνωσης και συγκεκριμένα τη ΔΕΗ για την οικονομική ενίσχυση, το Επιμελητήριο Ημαθίας για τις υποτροφίες που διέθεσε, την ΟΕΦΕ για τα βιβλία που δόθηκαν στους μαθητές, το Δήμο Αλεξάνδρειας για τις τσάντες που διέθεσε στα παιδιά, το Σύλλογο Φροντιστών Πέλλας και Κιλκίς για τα τετράδια των μαθητών, τα συνεταιριστικά εργοστάσια VENUS και ΑΛΜΜΕ καθώς και την εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ για τα προϊόντα που διέθεσαν.

Τέλος, ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο 8ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο του 2014. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, απεύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές ο δήμαρχος Νάουσας κ. Τάσος Καραμπατζός, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής του συγκροτήματος Αλιάκμονα της ΔΕΗ κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Βασίλης Πετρομελίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ. Κώστας Αμπατζίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Πέλλας και Κιλκίς κ. Κώστας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ημαθίας κ. Νίκος Ρουσάκης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΔΣ της ΕΜΕ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση των φορέων τους στο θεσμό και στο έργο του Καλοκαιρινού Σχολείου, που πρωτοπόρα καθιέρωσε στην Ελλάδα το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι μαθητές στη διάρκεια του 7ου ΜΚΣ είχαν ασφαλιστική κάλυψη από την εταιρεία International Life, που προσέφερε δωρεάν ο ασφαλιστικός πράκτορας Βέροιας κ. Μιχαηλίδης Γεώργιος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Είναι γεγονός πως οι μαθητές και οι γονείς τους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την εκπαιδευτική πληρότητα του Καλοκαιρινού Σχολείου (διδασκαλία, σημειώσεις, ύλη) όσο και για το επίπεδο φιλοξενίας που παρασχέθηκε. Δήλωσαν αυτή τους την ικανοποίηση ακόμη και γραπτά, εξέφρασαν τη θέλησή τους να επανέλθουν στο επόμενο Καλοκαιρινό Σχολείο και καλούν και άλλους μαθητές να το παρακολουθήσουν.